Κεντρική Διεθνή Μαυροβούνιο-Ρωσία 81-79

Μαυροβούνιο-Ρωσία 81-79

mavrovounio 1

Το Μαυροβούνιο ολοκλήρωσε την έκπληξη στον Β’ όμιλο του Ευρωμπάσκετ U18, με την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ύστερα από την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, κόντρα στην Ρωσία (81-79) και σε συνδυασμό με την ήττα της Λιθουανίας από την Ιταλία. Στην 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων (29/7), το Μαυροβούνιο ακόμα κι αν ηττηθεί από την Λιθουανία, η οποία δεν έχει σημειώσει νίκη, έχει εξασφαλίσει το πλεονέκτημα ισοβαθμίας, έναντι Ιταλών και Ρώσων. Το Μαυροβούνιο θα αντιμετωπίσει στην φάση των «16» την τέταρτη ομάδα του πρώτου ομίλου.

Οι παίκτες του Μαυροβουνίου είχαν περίσσια αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητες τους, αλλά και πίστη για την νίκη κόντρα στην Ρωσία. Και στα τέσσερα δεκάλεπτα, το προβάδισμα του Μαυροβουνίου στο σκορ ήταν απόροια της δυνατής άμυνας που έπαιξε στις περισσότερες «μονομαχίες» κάτω από το καλάθι, αναγκάζοντας τους Ρώσους να σουτάρουν από την περιφέρεια, χωρίς επιτυχία. Στην επίθεση, το Μαυροβούνιο «διάβασε» την αντίπαλη άμυνα, είχε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και σκόραρε στα «αδύνατα» σημεία που του δίνονταν, είτε με αμαρκάριστα τρίποντα, είτε με διεισδύσεις. Η διαφορά του σκορ έφτασε στους δέκα πόντους και η Ρωσία κατάφερε να μειώσει μέχρι και στον έναν πόντο, με τρίποντο του Μπελούσοφ (75-74 στα 2’΄28” πρίν από την λήξη).

Δυο συνεχόμενα τρίποντα του Βασίλιε Μίλοβιτς αύξησαν το προβάδισμα του Μαυροβουνίου στους 7 πόντους (81-74 στο 1′ 33”) και οι Ρώσοι μείωσαν εκ νέου σε 81-79 στα 32” (τρίποντο του Γκαφούροφ), αλλά στην τελευταάι επίθεση της Ρωσίας (4 δευτερόλεπτα), ο Μπελιντίσκι έκανε λανθασμένη πάσα στην επαναφορά της μπάλας.

Δεκάλεπτα: 22-19, 40-33, 60-54, 81-79

Διαιτητές: Κοζλόβσκις (Λετονία), Μπισέλ (Γαλλία), Σίλκι (Φιλανδία)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…