Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Κατζούρης:” Πολυσύνθετος παίκτης ο Ρούμπιτ, στο γήπεδο τα δίνει όλα”

Κατζούρης:” Πολυσύνθετος παίκτης ο Ρούμπιτ, στο γήπεδο τα δίνει όλα”

RUBIT

Ο Ηλίας Κατζούρης, έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό sport24 radio, και μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού, Όγκουστιν Ρούμπιτ, τον οποίο γνωρίζει από την θητεία του στον πάγκο της Μπάμπεργκ.

Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε τον Αμερικανό πολυσύνθετο παίκτη, που κάνει τα πάντα στο γήπεδο, ενώ παράλληλα μίλησε για την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ, την εθνική ομάδα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Διαβάστε αναλυτικά:

Για το νέο παίκτη του Ολυμπιακού Όγκουστιν Ρούμπιτ: «Εμείς τον επιλέξαμε στην Μπάμπεργκ, έπειτα από δύο καλές χρονιές στην Ουλμ. Και πριν από αυτές, στην Τούμπινγκεν ήταν καλός. Χαίρομαι για τον Όγκουστιν, καθώς έχει περάσει από διάφορα στάδια στη ζωή και την καριέρα του και πλέον έφτασε να παίζει σε μεγάλη ομάδα. Είναι ένας μαχητής της ζωής. Στο γήπεδο τα δίνει όλα, είναι πολυσύνθετος, μια και μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των ψηλών. Η μετάβαση στο επόμενο επίπεδο πρέπει να γίνει γρήγορα, αφού ο Ολυμπιακός έχει άλλες απαιτήσεις. Το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού ξέρει τα πλεονεκτήματά του. Παίζει με πλάτη, με πρόσωπο και είναι καλός ριμπάουντερ. Πρέπει να βελτιώσει το μακρινό σουτ, που δεν είναι κακό, απλώς δεν το έχει στο μυαλό του. Αμυντικά κάνει τα πάντα. Είναι ένα εργαλείο, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει πράγματα. Επίσης, είναι ένα εξαιρετικό παιδί, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και εκτός γηπέδου. Έχει όλο το πακέτο».

Για τον Νικολό Μέλι, με τον οποίον είχε στην Μπάμπεργκ και πήγε στο γάμο του το Σάββατο (20/7): «Τον εκτιμώ πολύ. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και ένα πολύ καλό παιδί, οπότε το θεωρούσα υποχρέωσή μου να πάω. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτόν, καθώς του χρόνου θα παίζει στο ΝΒΑ. Με την πορεία που είχε τα τελευταία χρόνια το άξιζε. Είναι μία καινούρια πραγματικότητα και πρέπει να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά έχει την ικανότητα και τον χαρακτήρα να τα καταφέρει».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Το λιγότερο που μπορώ να πω για αυτό είναι μπάχαλο. Πέρα από τα ευχολόγια, πρέπει όλοι να δουλέψουμε για να βρεθεί μία λύση. Να κάτσουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό, μακριά από προσωπικές ατζέντες, να δούμε τι θα γίνει, διότι θεωρώ ότι αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα υπάρχει μέλλον. Το μπάσκετ πρέπει να το παρουσιάζουμε θελκτικό προς τα έξω. Το αποτέλεσμα το βιώνουμε όλοι. Βλέπουμε πόσο έχει ατονίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και ότι το επίπεδο έχει πέσει. Βιώνουμε μία δύσκολη πραγματικότητα.

Στα εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχουν τέλειες δουλειές, υπάρχουν προβλήματα, αλλά η ελληνική πραγματικότητα είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Στην Ελλάδα υπάρχει τεχνογνωσία, όσον αφορά τους προπονητές και τις ομάδες, αλλά τα γύρω γύρω είναι πρόβλημα. Έχουμε υποτιμήσει το προϊόν μας, έτσι όπως το διαχειριζόμαστε. Κι αυτό δε συμβαίνει μόνο τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω αν υπάρχει παρακάτω και για να πω την αλήθεια δε θέλω να το δω. Πέρσι ήταν μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Μπασκετικά το επίπεδο δεν είναι ίδιο με άλλων δεκαετιών, γίνονται, όμως, φιλότιμες προσπάθειες από όλους».

Για το γερμανικό πρωτάθλημα: «Η οργάνωσή του είναι πρότυπο. Όλες οι ομάδες αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν και μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Στην Ελλάδα πέρσι βιώσαμε περίεργες καταστάσεις. Κανείς δεν κατάλαβε το λόγο που δεν παίζαμε για ενάμιση μήνα, μετά παίζαμε ανά δύο και τρεις ημέρες. Κάποια στιγμή δεν ξέραμε με ποιον θα παίξουμε στα πλέι οφ, ενώ την τελευταία αγωνιστική, στη Ρόδο, 40 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα δεν ξέραμε αν θα γινόταν το παιχνίδι. Το μπάσκετ στη Γερμανία βελτιώνεται συνεχώς, πέφτουν χρήματα και έρχονται καλύτεροι παίκτες και προπονητές. Υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις, οι ομάδες δουλεύουν σωστά.

Οι Έλληνες είμαστε πιο δημιουργικοί, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει. Υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν, για να γίνει ξανά αξιόπιστο το ελληνικό πρωτάθλημα. Παλαιότερα ήταν μέσα στα δύο καλύτερα της Ευρώπης και τώρα το κοιτούν οι ξένοι για να ψαρέψουν παίκτες».

Για την Ευρωλίγκα της νέας σεζόν: «Καμία ομάδα δεν έχει κλείσει το ρόστερ της πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Δεν είμαι της άποψης ότι οι εντυπωσιακές κινήσεις είναι και ουσιαστικές. Μπορεί στα χαρτιά να λέμε ότι η ψαλίδα των δικών μας ομάδων με τη Φενέρ, την Μπαρτσελόνα, την Εφές και την ΤΣΣΚΑ έχει ανοίξει. Ωστόσο, πρέπει να τους δούμε όλους στο γήπεδο. Η χημεία είναι πολύ πιο σημαντική, όπως και το να είναι έτοιμη η ομάδα την κατάλληλη στιγμή, παρά οι κινήσεις. Το ότι επενδύονται τεράστια χρηματικά ποσά από ομάδες που θεωρούμε ανταγωνίστριες των ελληνικών δεν αμφισβητείται».

Για την Εθνική ομάδα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Μιλάμε για ένα παιδί που βγήκε MVP στο ΝΒΑ. Πρέπει να πάμε με χαμηλά τον πήχη. Μετρημένοι, σοβαροί και ταπεινοί. Να μην τα περιμένουμε όλα από έναν παίκτη, καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά είναι ανάλογης μπασκετικής αξίας. Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο και όλα θα φανούν στο γήπεδο. Στα χαρτιά φαινόμαστε ότι θα είμαστε υπολογίσιμη δύναμη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή, αφού τα νοκ άουτ θα κρίνουν αν η πορεία μας θα είναι επιτυχημένη”.

Για τις “μικρές” Εθνικές ομάδες: «Δεν είμαι χαρούμενος με αυτό που βλέπω. Σίγουρα δεν μπορούμε να βγάζουμε κάθε χρόνο παίκτες. Η εικόνα είναι τέτοια που δεν θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι και να ζητάμε κάτι καλύτερο. Πρωτίστως πρέπει τα παιδιά τα ίδια να αγαπήσουν αυτό που κάνουν. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, αλλά είναι γενικότερο. Οι ομοσπονδίες πρέπει να δώσουν την κατεύθυνση στα παιδιά να αγαπούν το μπάσκετ. Να θέλουν πρώτα να παίξουν μπάσκετ και μετά να έχουν όλα τα άλλα στο μυαλό τους, όπως η οικονομική αποκατάσταση. Τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται ανάποδα. Όταν, λοιπόν, η σειρά είναι λάθος, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι το επιδιωκόμενο».

Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: «Σε αυτή τη δουλειά δεν μπορείς να προγραμματίζεις. Προτεραιότητά μου είναι το εξωτερικό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν από τον Ολυμπιακό. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τα συλλυπητήρ…