Κεντρική Διεθνή Και η Ούνικς κατά Ευρωλίγκας!

Και η Ούνικς κατά Ευρωλίγκας!

bertomeu e1562940701956

Και η Ούνικς Καζάν τάχθηκε κατά των αποφάσεων της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωλίγκας και το νέο σύστημα επιλογής των ομάδων.

Θυμίζουμε ότι η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αποφάσισε την περαιτέρω αποκοπή της πορείας των ομάδων στα εθνικά τους πρωταθλήματα από τα κριτήρια της επιλογής, ενώ τις διαφωνίες τους έχουν ήδη εκφράσει η ULEB και η Ένωση παικτών της ΑCB.

Η Ρωσική ομάδα μέσω δηλώσεων του προέδρου της, Εβγκένι Μπογκάτσεφ στην «Ιzvestia», τόνισε ότι το νέο σύστημα είναι πέρα για πέρα άδικο, ενώ παράλληλα κατηγορεί ευθέως την Ευρωλίγκα ότι δεν ασχολείται με το αθλητικό κομμάτι του μπάσκετ αλλά μόνο για το εμπορικό.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Είναι ένα πάρα πολύ σύνθετο σύστημα. Υποστηρίζω απόλυτα τις θέσεις που εξέφρασαν η ULEB και η ACΒ. Αν η Ευρωλίγκα καθορίζει από μόνη της τους συμμετέχοντες στο τουρνουά, ανεξάρτητα το αποτέλεσμα στα εθνικά πρωταθλήματα, χάνουμε κάθε έννοια των αγωνιστικών κριτηρίων.

Κι αυτό είναι το πιο βασικό ζήτημα στα σπορ, γενικά και ειδικά στο μπάσκετ. Ολα πλέον αφορά στην εμπορική διάσταση και μόνον αυτή. Κοιτάξτε τι θα γίνει στην επόμενη σεζόν. Η Ούνικς πήρε την τρίτη θέση και η Ζενίτ την τέταρτη. Η wild card πήγε στην τέταρτη ομάδα, στην Αγία Πετρούπολη. Αυτό είναι κάτι πέρα για πέρα άδικο».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…