Κεντρική Basket League Άρης Γουλιέλμος: “Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ban, ζητήθηκε να δώσω τις μετοχές”

Γουλιέλμος: “Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ban, ζητήθηκε να δώσω τις μετοχές”

aris kae 2

Σε εξέλιξη είναι η Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Άρης με θέμα τις εξελίξεις στην ΚΑΕ. Στο γήπεδο, μεταξύ άλλων, βρίσκεται ο Δημήτρης Γουλιέλμος, ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Α.Σ., Γιάννης Ψηφίδης καθώς κι άλλοι άνθρωποι του Άρη, όπως οι Νίκος Καλλέν, Χρήστος Γαλιλαίας, Χρήστος Γρόλλιος, Τάσος Μωϋσιάδης, Δημήτρης Μπουσβάρος, Λευτέρης Αρβανίτης και Νίκος Ζεϊμπέκης. Aρχικά τον λόγο πήρε ο Ψηφίδης και ο εν συνεχεία ο Γουλιέλμος είπε για την κατάσταση του Άρη, για την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας καθώς για και την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου:

“Προσκλήθηκα από τον Α.Σ. για να κάνουμε αυτήν τη συγκέντρωση γιατί υπήρχε μία διάχυτη ησυχία.  Στόχος είναι η ΚΑΕ να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Μια ομάδα ανθρώπων παλεύει καθημερινά για το τμήμα μπάσκετ. Στη διάρκεια της χρονιάς έγιναν πολλά. Πληρώθηκαν πάρα πολλά, περισσότερα από αυτά που περιμέναμε. Υπήρχε αρνητικό ρεκόρ εσόδων. Ηταν η πρώτη χρονιά που μειώσαμε σημαντικά τις οφειλές της ΚΑΕ, με πόνο και με πολλά έξοδα. Πολλά χρήματα πήγαιναν στην ομάδα, για την χρήση της σεζόν 18-19. Ολα αυτά έγιναν με σκληρή δουλειά. Παίκτες και προπονητές έχουν μικρά υπόλοιπα, από μηδέν έως και 2 μήνες.

Οι προμηθευτές πληρώθηκαν το μεγαλύτερο κομμάτι τους. Πριν αρχίσει η νέα χρονιά, η φετινή χρονιά θα έχει μηδενίσει. Αυτό ήταν στόχος. Εγιναν μια σειρά από ενέργειες για το ban. Δεν μπορούμε την νέα χρονιά να συνεχίσουμε με ban και σε εύλογο χρονικό διάστημα να σπάσουμε το ban. Δεν ήξερα πώς διοικείται μια ομάδα… Παλεύουμε κάθε μέρα. Πολλοί χορηγοί μας ρωτούν τι θα γίνει με το πρωτάθλημα. Την Πέμπτη θα γίνει νέο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ. Ολα αυτά δεν κάνουν καλό στο πρωτάθλημα και οι χορηγοί είναι επιφυλακτικοί. Υπάρχουν πολλοί διακανονισμοί που πληρώνονται από μας παρ’ όλο που δε δημιουργήθηκαν κατά τη δική μας θητεία. Αυτά δεν είναι μικρά ποσά, μόνο οι ρυθμίσεις της εφορίας είναι 17.5 χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Η εύκολη λύση θα ήταν να επιλέξω τη Διοίκηση Πρωτοδικείου που να μην έχει ευθύνες ή να ψάξω για μία ενδιάμεση λύση. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες λύσεις που θα βλάψουν το προφίλ του Άρη. Σήμερα βαραίνουν την ομάδα αποφάσεις άλλων που επιβάρυναν την ομάδα με υπέρογκα συμβόλαια. Στόχος μας είναι το μπάσκετ του Άρη να γίνει μια οικογένεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς που εμπιστεύτηκαν την ομάδα και εμένα προσωπικά. Ολοι μας πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε όσους επενδύουν στην ομάδα. Ο Άρης ήταν, είναι και θα είναι κάτι διαφορετικό στο ελληνικό μπάσκετ. Ποτέ δεν γύρισε κανείς να μου πει αυτά που ακούω και διαβάζω για μένα.

Φιλάω κατουρημένες ποδιές για την ομάδα… Κανείς μέσα σε έναν χρόνο δεν κατάφερε να φτιάξει το τέλειο. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στο εγχείρημα. Φτιάξαμε ένα νέο συμβούλιο για να εκσυγχρονίσει την δομή της ΚΑΕ και να κάνει άνοιγμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχουμε φτιάξει ένα Δ.Σ. με στόχο να τιμήσουμε τους ανθρώπους και όχι να τιμηθούμε από αυτούς. Θέλαμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διάβασα ότι θα περιμέναμε να δούμε αθλητές. Έχουμε τον πρόεδρό μας, έχει θέση στο προεδρείο του ΕΣΑΚΕ. Είναι πρώην αθλητής και ένας από τους πιο γνωστούς αθλητές στην ιστορία του μπάσκετ. Είναι τιμή μας που τον έχουμε. Είναι αστέρι από μόνος του. Το Δ.Σ. πρέπει να διευρυνθεί. Το Μουσείο αποτελεί τον πρεσβευτή του Άρη. Ο αθλητικός προορισμός είναι δουλειά του προπονητή και του σταφ. Ο πρόεδρος ξέρει αρκετά από μπάσκετ για να υπάρχει σχέση διοίκησης με το αθλητικό κομμάτι.

aris kae

Θα απαντήσω σε μια ερώτηση που μου κάνανε πολλοί Αρειανοί για το θέμα του προπονητή. Αποφάσισα να βρω έναν προπονητή που να εμπιστεύομαι τόσο για να μην τον ελέγχο. Μας προτάθηκαν σοβαροί προπονητές. Στο πρόσωπο του Μαρκόπουλου, βρήκαν έναν τεχνικό που κάνει πράγματα πριν του ζητηθούν και καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας πριν δημιουργηθούν. Ο Άρης χτίζεται σιγά-σιγά.  Δεν είναι τίποτα εύκολο και αυτονόητο. Κάνω κι εγώ λάθος επιλογές. Όπως είναι ο Άρης, δεν θα επιστρέψει σ’ αυτό που βρήκα εγώ. Θα το λέω ξανά και ξανά γιατί εγώ ξέρω τι πέρασα. Δεν θα επιστρέψει ο Άρης σε θέση υποβιβασμού, χρεωμένος παντού, με κλειστά γραφεία, με 8 ban, δε θα ταξιδεύει η ομάδα μόνο με το λεωφορείο, δεν θα ξαναφτάσει όσο μπορώ να το επηρεάσω να την θεωρούν όλοι υποβιβασμένη.

Όταν μίλησα με τον κ. Ψηφίδη για τη συγκέντρωση, μου είπε να δώσω τις μετοχές για να βρούμε κάποιον να κάνει κάτι. Για να είμαστε ξεκάθαροι… Δεν ξέρω κανέναν που να έχει δώσει εκατομμύρια και να δίνει τις μετοχές του στον άγνωστο Χ. Θα ήθελα ο πρόεδρος να με ενημερώσει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Η ΚΑΕ δεν θέλει μόνο εξυπνάδα αλλά και λεφτά. Παρ’ όλα αυτά το μυαλό μου δεν φτάνει για να λύσει τα προβλήματα. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως έδωσα την ζωή μου, την ψυχή μου για τον Άρη. Μόνο βάζω και δεν παίρνω. Αν το αμφισβητεί κανείς, να έρθει να μου το πει. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να διοικήσουν με τα δικά μου λεφτά, αυτά είναι αστειότητες, είτε με ρεφενέ, δεν μπορώ να τα λάβω σοβαρά υπόψιν μου αυτά.

Το 2017 η διοίκηση της ΚΑΕ με την απαραίτητη συμμετοχή του Α.Σ., είχε υπογράψει συμφωνητικό αποκλειστικής παραχώρησης του Παλέ με το οποίο ο Άρης θα πληρώνει 180.000 ευρώ το χρόνο. Όλα αυτά ήταν απλήρωτα. Έρχεται το καλοκαίρι του 2018 και φτάνει η ώρα να πάρουμε την άδεια συμμετοχής, με την προϋπόθεση να έχουμε την επιβεβαίωση του γηπέδου. Μας είπαν ή μας εκχωρείς τα τηλεοπτικά σου, ή δε σου δίνουμε το χαρτί. Μαλώσαμε, αλλά μου έλεγαν ότι υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με την οποία μου χρωστάς 360.000 ευρώ, άρα δεν υπογράφω. Τότε ήμασταν σε αδιέξοδο και μετά από πίεση του τότε υφυπουργού και των ΕΑΚ, εκχωρήσαμε τα τηλεοπτικά για φέτος και για του χρόνου. Γι’ αυτό δεν πήραμε φέτος τηλεοπτικά. Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που πληρώνει αντάλλαγμα για το γήπεδό της και το 15% στα εισιτήρια.

Αντιλαμβάνομαι το άγχος του Αρειανού. Από αύριο θα βγουν τα εισιτήρια διαρκείας και περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου για να κλείσουμε τις τρύπες μας άμεσα και να σπάσουμε το ban, αν γίνεται και να το ξοφλήσουμε. Θα ανοίξω μέσα στην εβδομάδα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έτσι ώστε όποιος θέλει με ελάχιστο ποσό 1.000 ευρώ να πάρει μετοχές. Στόχος είναι η πολυμετοχικότητα. Όποιος βάλει χρήματα, όλα αυτά τα χρήματα θα πάνε μόνο στο ban. Αν μαζέψουμε παραπάνω, θα διατεθούν προς το συνολικό ποσό της οφειλής των ban. Με έχουν πει μπροστινό… Λες και έχω λειτουργήσει ως μπροστινός. Οι μετοχές είναι στο όνομά μου. Με αυτή την βλακεία πυροβολούμε τα πόδια της ομάδα μας. Πηγαίνω στον ΕΣΑΚΕ και ακούω χαριτωμένα σχόλια από τον κάθε βλάκα. Ολοι παραδέχονται ότι είμαστε τεράστιο brand name ως σύλλογος. Εχω το παράπονο ότι με είπανε πολλά πράγματα. Ολα αυτά με προσβάλουν. Κλήθηκα να κάνω μία συνάντηση για να πάω τα δημόσια έγγραφα της μεταβίβασης των μετοχών, για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Εχω ακούσει ειρωνικά σχόλια από τους παίκτες μας, γιατί τα ακούνε από τον κόσμο του Άρη.

H αλήθεια πάντα στο τέλος νικάει… Οι δωρεάν κριτές μάς τελείωσαν. Οποιοι μπορούν να προσφέρουν, να έρθουν εδώ να το κάνουν. Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ σαν οικογένεια… Θα ήταν καλύτερο να είμαστε περισσότεροι. Θα ήθελα να είναι γεμάτο το Παλέ, αλλά είναι ζωντανό το ενδιαφέρον για το μπάσκετ. Θέλω να πω το εξής: 1. Διαρκείας… 2. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου… 3. Ήρθαμε σε μία συμφωνία με την ομάδα μπάσκετ με καρότσι για να την βοηθήσουμε. Την φετινή χρονιά, η 2019-20, όσοι έχουν κινητικά προβλήματα, θα έρχονται δωρεάν στο γήπεδο. Οι συγκεκριμένες θέσεις είναι περιορισμένες. Η ΚΑΕ ανακοινώνει ότι με την φετινή αγορά των διαρκείας, καθιερώνεται το μέτρο της κάρτας φιλάθλου με κόστος 10 ευρώ.  Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ο Άρης θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με την αξιοπρέπεια και τηn σοβαρότητα που του αρμόζει. . Σήμερα από τα 5.5 εκατομμύρια που παρέλαβα, με πολλούς τρόπους και πολλές τεχνικές, η οφειλή είναι κάτω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Και πάλι το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, αυτούς τους 18 μήνες που είμαι στην ομάδα. Ο προπονητής μας μιλάει με παίκτες. Διαπραγματευόμαστε με παίκτες, διαπραγματευόμαστε καθημερινά το σπάσιμο των ban. Θέλουμε να παίξει η ομάδα ένα σωστό μπάσκετ και να συνεχίσουμε τον δύσκολο δρόμο της εξόφλησης των οφειλών ώστε να μη χρωστάμε κάποια στιγμή. Ώστε όποια λεφτά βάζω, να πηγαίνουν στην ομάδα.

Σχετικά με το γήπεδο, ξεκίνησα το καλοκαίρι του 2018 να συζητώ με τον κ. Βασιλειάδη για την παραχώρηση του Παλέ. Πρέπει αυτή η παραχώρηση να γίνει σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, δηλαδή τον Α.Σ.. Ξεκινήσαμε μία διαδικασία και κάναμε πολλές συναντήσεις. Καταλήξαμε σε μία συμφωνία ότι θα μας παραχωρήσει εσαεί, δηλαδή για 40+40 χρόνια και ούτω καθεξής, το σύνολο του Παλέ και το κυλικείο. Θα αναλαμβάναμε τα λειτουργικά έξοδα, περίπου 400.000 ευρώ ετησίως. Θα είχαμε το δικό μας γήπεδο, θα διοργανώναμε εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, θα είχαμε έσοδα. Κάποια στιγμή ο Βασιλειάδης κάλεσε τον Α.Σ. και τα ΕΑΚ στο γραφείο του, ενώ είχαμε πει να μην πει τίποτα σε κανέναν. Μας κάλεσε ο υπουργός μαζί με τον Α.Σ.. Είχαμε μεγάλη αντίδραση από τα ΕΑΚ. Ο Α.Σ. είπε ότι θέλουμε κι εμείς να παίρνουμε ένα ποσό από την ΚΑΕ. Μαλώσαμε, μας είδε στραβά ο Βασιλειάδης και μετά δεν έγινε τίποτα. Επειδή ο Α.Σ. έχει οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ψάξαμε να βρούμε έναν άλλον τρόπο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ότι ήρθαν οι Ευρωεκλογές. Ο κ. Βασιλειάδης μου είπε ότι μέχρι τις 6 Ιουλίου υπογράφω. Τελικά με πήραν από το υπουργείο και μου είπαν ότι δεν πρόκειται να γίνει. Eίναι μια αδικία…”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…