Κεντρική Eurobasket Ευρωμπάσκετ γυναικών: Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα

Ευρωμπάσκετ γυναικών: Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα

eurobasket women

Στην ανακοίνωση των γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης του προσεχούς Ευρωμπάσκετ γυναικών προχώρησε η FIBA, με την εθνική μας ομάδα να βρίσκεται στο δεύτερο.

Μαζί με την Ελλάδα είναι το Μαυροβούνιο, η Λευκορωσία, η Τουρκία, η Τσεχία, η Ουκρανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Σλοβακία και η Κροατία.

Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από την Σερβία, την Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Σουηδία, την Ουγγαρία, την Ρωσία, την Ιταλία, την Σλοβενία και Λετονία, ενώ στο τρίτο βρίσκονται οι Λιθουανοί, οι Πολωνοί, οι Ισραηλινοί, οι Ρουμάνοι, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Πορτογάλοι και οι Ελβετοί.

Τα γκρουπ κλείνουν με το τέταρτο που περιλαμβάνει Εσθονία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Δανία.

Αυτές οι ομάδες θα χωριστούν σε εννέα ομίλους, έξι των τεσσάρων ομάδων και τριών των τριών ομάδων, ενώ οι δεκατέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στο Ευρωμπάσκετ 2021 που θα γίνει σε Ισπανία και Γαλλία, θα προκύψουν από τους 9 πρώτους και τους τέσσερις καλύτερους δεύτερους.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρία παράθυρα, ένα το διάστημα 10-18 Νοεμβρίου του 2019, ένα στις 8-16 Νοεμβρίου του 2020 και ένα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2021.

Τα ευρωπαϊκά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα δεν θα παίξουν στα προ-Προοολυμπιακά Τουρνουά, καθώς οι Σερβία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο και Σουηδία εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Φεβρουαρίου μέσω του Ευρωμπάσκετ 2019.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Σπουδαία παιχνίδια είχαν τα play off της Α2 γυναικών

Έντονο ενδιαφέρον στους αγώνες της Α2 γυναικών. Ματσάρα είδα στην Αγ. Παρασκευή για τα πλέ…