Κεντρική Basket League Είχαμε τα χύμα, ήρθαν και τα τσουβαλάτα

Είχαμε τα χύμα, ήρθαν και τα τσουβαλάτα

ionikos7

Η αλήθεια είναι πως σε διαφορετικές περιπτώσεις, σε προηγούμενες περιόδους, το πρόβλημα που προέκυψε με τον Ιωνικό Νικαίας θα ήταν από αυτά που λύνονται με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό το καλοκαίρι, το καλοκαίρι της κατάρρευσης, το καλοκαίρι που το ελληνικό μπάσκετ κλυδωνίζεται, το καλοκαίρι που το ένα τσουνάμι διαδέχεται το άλλο, ακόμα και το πιο μικρό πρόβλημα μοιάζει με βουνό.

Για όσους ενδεχομένως δεν έχουν διαβάσει το ρεπορτάζ, ο Βαγγέλης Τσάπας «πάγωσε» τις διαδικασίες καθώς για την ώρα η ομάδα της Νίκαιας είναι άστεγη! Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του δημάρχου, φαίνεται πως εντάσσονται στις περιβόητες δηλώσεις τύπου «θα φέρουμε και θάλασσα στα Τρίκαλα». Το κλειστό του Πλάτωνα μοιάζει περισσότερο με μουσείο το οποίο έχει εγκαταλειφθεί, παρά με σύγχρονο γήπεδο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν εκεί αγώνες Α1.

Οι υποτιθέμενες λύσεις σε όμορους δήμους και γήπεδα δεν έχουν προχωρήσει και η επένδυση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πρόβλημα μιας ομάδας. Σήμερα, που οι… υγιείς ομάδες μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού το να αφαιρεθεί μία, μοιάζει να είναι καταστροφικό για το ελληνικό μπάσκετ.

Βεβαίως, γιατί να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις του ο κ. Ιωακειμίδης από τη στιγμή που δεν νιώθει πίεση. Φανταστείτε να συνέβαινε κάτι τέτοιο τον καιρό που είχαμε… το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Θα το σκεφτόταν δυο και τρεις φορές.

Σε καμία περίπτωση το χάλι του ελληνικού μπάσκετ δεν μειώνει τις ευθύνες του δημάρχου, ο οποίος όφειλε – ως πρώτος πολίτης της πόλης – να σηκώσει ψηλά τη σημαία με το αστέρι και να συμβάλει θετικά στην ολική επαναφορά του ιστορικού Ιωνικού. Μπορεί να έχουμε μπροστά μας πέντε χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές, μπορεί τυπικά η θητεία του να ξεκινά από τον Σεπτέμβριο αλλά τέτοιου είδους υπαναχωρήσεις δεν συμβάλουν στο να χτίσει το πολιτικό προφίλ που φαντάζομαι θέλει.

Όπως και να έχει ζητούμενο είναι οι εξεύρεση λύσης και όχι η απόδοση ευθυνών. Αυτό που χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ είναι ένας κραταιός Ιωνικός σε ένα σύγχρονο γήπεδο. Για το πρώτο οφείλει να φροντίσει προσωπικά ο Βαγγέλης Τσάπας. Όλοι οι άλλοι, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο της πόλης, πρέπει να δείξουν τι σημαίνει «ομάδα» και να μην τον αφήσουν να νιώσει τη μοναξιά του σχοινοβάτη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…