Κεντρική Διεθνή Ασύλληπτο Μάλι! Σόκαρε τη Γαλλία και πάει για χρυσό

Ασύλληπτο Μάλι! Σόκαρε τη Γαλλία και πάει για χρυσό

mali

Το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου U19 θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Μάλι που νίκησε την Γαλλία στον πρώτο ημιτελικό και η ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης δικαίωσε απόλυτα τον χαρατηρισμό της ομάδας-έκπληξης, καθώς και τις προβλέψεις που την ήθελαν να φτάνει σε μια από τις τρείς πρώτες θέσεις. Το Μάλι έπαιξε… ευρωπαϊκό μπάσκετ με τους ικανότατους περιφερειακούς παίκτες του, ενώ αξιοποίησε στο έπακρο τους ψηλούς παίκτες που έχουν μεγάλες, τεχνικές προδιαγραφές. Το Μάλι έχει έξι σκόρερ για τους 76 πόντους.

Oι «τρικλόρ είχαν την καλύτερη δυνατή αρχή στο πρώτο δεκάλεπτο, κατέχοντας τον έλεγχο του ρυθμού και βρίσκοντας ελεύθερες επιλογές στην επίθεση τους, ύστερα από καλή κυκλοφορία της μπάλας,αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Μάλι είχε τις κατάλληλες «απαντήσεις». Η δυνατότητα χρησιμοποίησης τριών ισάξιων πλει μέικερ από τον τεχνικό του Μάλι Αλχαντζί Ντικό, βοήθησε την αφρικανική ομάδα να παίξει γρήγορο μπάσκετ με τους 15 αιφνιδιασμούς που εκδήλωσε, ενώ σκόραρε 30 πόντους εντός της γαλλικής ρακέτας, ως απόροια της δύναμης που έχουν οι ψηλοί παίκτες, όπως ο Μπαλό και ο Μπαπτίστ. Το Μάλι προηγήθηκε 30-25 στο 16′, αύξησε την διαφορά στους οκτώ (34-26), δυο λεπτά αργότερα και το τρίποντο του Σουπά διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το Μάλι άντεξε στην πίεση της Γαλλίας που μείωσε δυο φορές μέχρι τους τρείς πόντους (55-52 από 51-42 στο 25′, χάριν στα εύστοχα περιφερειακά σουτ και παρά την αποφυγή διεισδύσεων στην ρακέτα του Μάλι, έφτασαν σε απόσταση…αναπνοής στο σκορ (69-68 στο 36′). Το Μάλι είχε αυτοπεποίθηση, δεν πανικοβλήθηκε και δυο λεπτά πριν από την λήξη προηγήθηκε 74-69, ενώ την πρόκριση στον τελικό «σφράγισε» το λει απ του Κανουτέ στα 57”.

Δεκάλεπτα: 13-19, 39-33, 61-55, 76-73

Μάλι (Ντικό): Κανουτέ 11, Τζιρέ , Σανογκό , Ντιακιτέ 3, Φ. Ντραμέ 17, Μπαλό 17, Κουλιμπαλί 15, Καμαρά , Χ. Ντραμέ 3, Κεϊτά , Φοφανά , Σιντιμπέ .

Γαλλία ( Κραπέ): Σουπά 8, Ντιμάνς 5, Λεοπόλντ 3, Νιασέ 13, Ρομπινό , Αγιαγί 8, Ντοσού – Γιοβό 18, Εγιούμ 2, Μπαπτίστ 15, Εφθίμοφ , Μακουντού , Μπουρίς Ρομπινό 2.

Διαιτητές: Γού (Κινεζική Ταϊπέι), Ντομίνγκεζ (Μεξικό), Κέλιο (Καναδάς)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…