Κεντρική Elite League Ανακοίνωσε και Ματαλών ο Ερμής Αγιάς (pic)

Ανακοίνωσε και Ματαλών ο Ερμής Αγιάς (pic)

matalon apollonas patra

Ο Ερμής Αγιάς κινείται εντυπωσιακά στο μεταγραφικό παζάρι και ολοκλήρωσε ακόμη μία δυνατή μεταγραφική κίνηση. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Λάρισας προχώρησε στην απόκτηση του Μάριου Ματαλών, ο οποίος την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πάτρας.

Αναλυτικά:

“Ο Ερμής Αγιάς Λάρισας ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας με τον Μάριο Ματαλών.

Ο Μάριος Ματαλών, γεννημένος στην Θεσσαλονίκη στις 16 Φεβρουαρίου 1989, είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής. Έχει ύψος 1,86 m και αγωνίζεται στη θέση του πόιντ γκαρντ.

Άρχισε την μπασκετική του καριέρα από την Ακαδημία «Αστέρια» και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη με την οποία κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
Επαγγελματική καριέρα

Ο Ματαλών ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ομάδα του Άρη. Το 2007-08 αγωνίστηκε με το Πανεπιστήμιο του Γουαϊόμινγκ σε τρεις αγώνες του NCAA και επέστρεψε στην Ελλάδα φορώντας την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου. Την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στην Α.Ε. Λάρισας από τον Άρη.

Το 2009-10 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Ισραήλ με την ομάδα της Χάποελ Αφούλα πετυχαίνοντας 394 πόντους σε 26 παιχνίδια για την δεύτερη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Το 2010-11 φόρεσε την φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας για την Α2 εθνική κατηγορία ενώ μεταγράφηκε στον Ηλυσιακό το 2011-12, επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα της Α1 μετά από τρία χρόνια, Το καλοκαίρι του 2012 συμφώνησε με την ομάδα του ΟΦΗ, η οποία αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α2, πριν μεταγραφεί για δύο σεζόν στα Τρίκαλα, όπου σε 43 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε 240 πόντους.

Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε στον Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου, ενώ το καλοκαίρι του 2016 συμφώνησε με την ομάδα του Πανιωνίου και κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς αγωνίστηκε με τη φανέλα του Απόλλωνα Πατρών.
Έχει λάβει μέρος στις υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων με τις οποίες έχει συνολικά 67 διεθνείς συμμετοχές.

Ως μέλος της Εθνικής Εφήβων κατέκτησε τη δεύτερη θέση (ασημένιο μετάλλιο) στο Ευρωμπάσκετ του 2007 που διεξήχθη στην Μαδρίτη.

Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Τσάμης: «Παλιές συνήθειες παικτών εμφανίστηκαν ξανά στο γήπεδο» (vid)

Εμφανής η απογοήτευση του προπονητή της Μυκόνου για την εμφάνιση με τον Μίλωνα Απογοητευμέ…