Κεντρική Ασίστ Shadow Στη Ρόδο ο Βεργίνης

Στη Ρόδο ο Βεργίνης

Βεργίνης

Ο Δημήτρης Βεργίνης θα είναι στη Ρόδο για να συμμετέχει στο τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου!

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας μίλησε με ενθουσιασμό για τη συμμετοχή του στο GalisBasketball 3on3, εκθείασε το μεγαλείο του Νίκου Γκάλη και αναφέρθηκε στη σημασία του να ξαναφτάσει ψηλά το ελληνικό μπάσκετ:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που θα συμμετέχω στο τουρνουά της Ρόδου, που είναι προς τιμήν του μεγαλύτερου Έλληνα μπασκετμπολίστα, του Νίκου Γκάλη. Χάρη σε αυτόν ξεκινήσαμε όλοι να παίζουμε μπάσκετ. Ο Γκάλης έφερε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων τη δεκαετία του ’80, όταν έπαιζε στον Άρη. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που και εγώ φοράω τη φανέλα του Άρη και ανυπομονώ να τον δω από κοντά!

Πριν λίγες ημέρες έκλεισαν 32 χρόνια από το Ευρωπαϊκό του ’87. Τώρα που το ελληνικό μπάσκετ περνάει δύσκολες στιγμές, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τι επιτυχίες και χαρές μας έχει χαρίσει και με βάση αυτό όλοι οι φορείς που αγαπάνε το άθλημα να συνεργαστούν για να ξαναφέρουν το ελληνικό μπάσκετ ψηλά εκεί που πρέπει να είναι.

Περιμένουμε τον κόσμο στο τουρνουά να παίξουμε μαζί, να διασκεδάσουμε και να τιμήσουμε όλοι μαζί αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα αθλητή».

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Βεργίνη

Ο Δημήτρης Βεργίνης είναι Έλληνας μπασκετμπολίστας και αγωνίζεται στον Άρη. Γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1987 στη Θεσσαλονίκη και έχει ύψος 1,91 μέτρα.

Ο Βεργίνης έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα στις ακαδημίες «Αστέρια Πανοράματος». Τη χρονιά 2005-06, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε μέχρι και την περίοδο 2007-08, διατελώντας παράλληλα αρχηγός της, όντας ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία της Α1 Εθνικής. Με το δικέφαλο του Βορρά ο Βεργίνης αγωνίστηκε στο ULEB Cup και στο FIBA EuroCup All-Star Game που διεξήχθη στη Λεμεσό.

Την περίοδο 2008-09 μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Με τους «πράσινους» πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Triple Crown την περίοδο 2008-09 (Πρωτάθλημα Ελλάδος, Κύπελλο Ελλάδος, EuroLeague), ενώ στη δεύτερη χρονιά του εκεί ένα ακόμη Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Το 2010-11 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, φορώντας αυτή τη φορά τα χρώματα του Άρη, στον οποίο επίσης παρέμεινε για μια διετία, αγωνιζόμενος και στο EuroCup του 2011-12.

Τον Αύγουστο του 2012 ανακοινώθηκε από την ισπανική Μπιλμπάο. Στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στο ρόστερ του Άρη, όπου και παρέμεινε την περίοδο 2012-13. Ο Έλληνας αθλητής έκανε ένα πέρασμα από τη βουλγαρική Λουκόιλ Ακαντέμικ, τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα Πάτρας και το Λαύριο, πριν επιστρέψει και πάλι στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη.

Φορώντας το εθνόσημο, ο Βεργίνης έχει λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του 2003 στη Μαδρίτη, στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εφήβων του 2004 και 2005 στη Σαραγόσα και το Βελιγράδι, καθώς και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών του 2006 και 2007 στη Σμύρνη και τη Νόβα Γκόριτσα.

GalisBasketball 3on3

Διοργανωτές του GalisBasketball 3on3 είναι η GalisBasketball 3on3 Events και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ρόδου και ο Δήμος Κω.

Μεγάλος χορηγός του τουρνουά είναι ο ΟΠΑΠ. Επίσημοι χορηγοί είναι το Rodos Palace και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι το Eurohoops.net και η Blue Star Ferries.

Συνεργάτες του GalisBasketball 3on3 είναι το Elysium Resort & Spa και η CAP.

Τη χορηγική/εμπορική επικοινωνία έχει αναλάβει η Eurohoops Events, πάροχος αθλητικού εξοπλισμού είναι η Sporting Event Management & Equipment Hire.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΚ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…