Κεντρική Β' Εθνική “Ψήλωσε” με Βουγιούκα!

“Ψήλωσε” με Βουγιούκα!

vougioukas

Ο Πανερυθραϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλεξ Βουγιούκα, ενισχύοντας σημαντικά τη φροντ λάιν του με έναν πολύ ποιοτικό ψηλό, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση:

Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Άλεξ Βουγιούκα, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας, την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2019-2020!

Η πρώτη επαφή του 30χρονου σέντερ (2,09μ.) με την πορτοκαλί “θεά” ήταν στις Ακαδημίες του Άρη Γλυφάδας, απ’ όπου μετακινήθηκε στον Ηλυσιακό και εν συνεχεία στον Πανιώνιο, για την τελευταία χρονιά του ως Έφηβος (2006-2007), συμμετέχοντας παράλληλα και στην ανδρική ομάδα του “Ιστορικού”. Τα επόμενα χρόνια τον βρήκαν στις ΗΠΑ, όπου ακολουθώντας το παράδειγμα το αδερφού του Ίαν συνδύασε το μπάσκετ με τις σπουδές. Η πορεία του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ξεκίνησε στο Blair Academy (Prep School), ενώ τα τέσσερα επόμενα χρόνια (2008-2012) αγωνίστηκε στην Division I, αρχικά με το Indian Hills (Junior College) ως freshman, μετέπειτα με το Marist College και τέλος με το University of Texas at San Antonio (UTSA) για δύο χρόνια, του οποίου υπήρξε βασικό στέλεχος, στην παρθενική συμμετοχή του Πανεπιστημίου στην Τελική Φάση του NCAA, ολοκληρώνοντας παράλληλα και τις σπουδές του ως Πτυχιούχος Οικονομικών.

Πρώτη επαγγελματική μπασκετική του “στέγη” ο Κολοσσός Ρόδου, με τον οποίο αγωνίστηκε στην Α1 τη σεζόν 2012-2013, για να μεταγραφεί στη συνέχεια σε ακόμη μία ομάδα της Basket League, τον Ίκαρο Χαλκίδας, όντας σε αμφότερες βασικότατο μέλος. Την επόμενη σεζόν ο Ίκαρος επέστρεψε στην Καλλιθέα, με τον Άλεξ να ακολουθεί την ομάδα και στη Β’ Εθνική, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ της, για να φορέσει στη συνέχεια τη φανέλα του Εθνικού (2015-2016) φτάνοντας μία “ανάσα” από την άνοδο στην Α1! Επόμενος σταθμός της καριέρας του ο ιστορικό Ιωνικός Νικαίας, όπου παρέμεινε για δύο χρονιές (2016-2018), κατακτώντας άνοδο στην Α2! Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, ο Βουγιούκας αγωνιζόταν στον ΑΣΕ Δούκα, όπου πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και ψηφίστηκε στους κορυφαίους του πρωταθλήματος (μέλος της 2ης Καλύτερης Πεντάδας, 13,5π., 7 ριμπ.).

Άλεξ, καλωσήρθες στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού και ευχόμαστε να πανηγυρίσουμε μαζί αμέτρητες επιτυχίες, στη νέα εποχή του Συλλόγου!

Μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στην ομάδα μας, ο Άλεξ Βουγιούκας παραχωρώντας τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε με τον κόουτς Χουχουλής και μου αναλύθηκε το πλάνο του Συλλόγου κατάλαβα ότι κάτι… πολύ ωραίο “χτίζεται” στην Ερυθραία! Εξάλλου, ο Πανερυθραϊκός αποτελεί ένα απ’ τα ιστορικότερα κλαμπ στις Εθνικές κατηγορίες, αλλά και μία απ’ τις πιο νοικοκυρεμένες και φερέγγυες ομάδες στο χώρο, γι’ αυτό και ήταν πρόκληση για μένα να φορέσω τη φανέλα του, ειδικά τώρα που περνά σε μία νέα εποχή με επικεφαλής του τμήματος τον κ. Τσικόπουλο. Όσο υπάρχουν κλαμπ σαν τον Πανερυθραϊκό, με τη σιγουριά και τη συνέπεια που αποπνέει, το μπάσκετ θα συνεχίζει να είναι όμορφο! Διαθέτουμε ένα εξαιρετικό και ποιοτικότατο σύνολο ως ομάδα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σπουδαία πράγματα! Δεν έχω μάθει να λέω πολλά, το μόνο που θα υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να φτάσει η ομάδα στους στόχους της… Τα υπόλοιπα στο γήπεδο!»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…