Κεντρική NBA “O Αντετοκούνμπο δεν το έβαλε ποτέ κάτω”
NBA

“O Αντετοκούνμπο δεν το έβαλε ποτέ κάτω”

nikos gkikas promitheas strasbur

Ο Νίκος Γκίκας διατηρεί μία στενή φιλία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία του ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς. Ο παίκτης του Προμηθέα Πάτρας σημείωσε ότι ο MVP του ΝΒΑ πέρασε πολλά, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω και τα κατάφερε.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον «Επικοινωνία 94FM»:

Για την ανάδειξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε MVP: «Εμείς που τον ξέραμε καλύτερα ήταν θέμα χρόνου να γίνει το συγκεκριμένο πράγμα, απλά όλα έγιναν πολύ πιο γρήγορα και νομίζω ότι δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν λέγαμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έχει ταβάνι, το γνωρίζει και δεν σταματάει να δουλεύει για να πετύχει αυτό που πραγματικά θέλει».

Για τα πρώτα βήματα του Γιάννη και το δέσιμο με τα αδέλφια του: «Ξέραμε ότι θα πάρει τα αθλητικά προσόντα, ξέραμε ότι θα ψηλώσει, θα γίνει τεράστιος, όπως κι έγινε, αλλά αυτό που έκανε το Γιάννη να ξεχωρίζει ήταν ότι ήταν προσηλωμένος 100%, με τεράστια προβλήματα στην οικογένεια και δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Φρόντιζε πάντα για τα αδέλφια του ακόμα και από αυτή την ηλικία, δηλαδή θα προτιμούσε αν του έδινες κάτι να το πάρει ο Κώστας παρά αυτός… Ήταν ο δεύτερος πατέρας μέσα στην οικογένεια έτσι όπως τον γνωρίσαμε εμείς, γιατί ο Θανάσης ήταν πιο μεγάλος, ο Γιάννης ήταν πολύ κοντά με τα αδέλφια του και από νωρίς κατάλαβε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην οικογένειά του. Είχε στερηθεί πάρα πολλά και αποφάσισε να προσηλωθεί σ’ αυτό το κομμάτι».

Για το χαρακτήρα του Γιάννη: «Νομίζω το μεγαλείο του Γιάννη το δείχνει το γεγονός ότι ποτέ δεν θεωρεί ότι είναι πρότυπο, θεωρεί ότι πάντα έχει να πάρει κάτι από όλους τους ανθρώπους και είναι σημαντικό ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή που έχει φτάσει και είναι ο απόλυτος, παραμένει το ίδιο ταπεινός και δείχνει ότι αγαπάει τα αδέλφια του, ότι πατάει στη γη και ότι δείχνει από πού αντλεί τη δύναμή του για τη συνέχεια».

Για το φαινόμενο «Greek Freak»: «Αυτό που κατάφερε ο Γιάννης είναι να βάλει το ΝΒΑ στην Ελλάδα. Νομίζω πως ποτέ στις μικρές ηλικίες δεν υπήρχε τέτοια απήχηση στο κομμάτι του ΝΒΑ, όπως υπάρχει τώρα σ’ αυτές τις ηλικίες. Αυτό το πέτυχε ξεκάθαρα. Στην εποχή των social media ο κόσμος ταυτίζεται με το Γιάννη, βλέπει ότι είναι παντού, βρίσκεται παντού, όλος ο κόσμος μιλάει γι’ αυτόν και όλα τα παιδάκια θέλουν να γίνουν Γιάννης Αντετοκούνμπο και νομίζω είναι το καλύτερο παράδειγμα για να ακολουθήσουν, αν σκεφτεί κανείς και όλα όσα έχει περάσει».

Για το φετινό πάθημα που έγινε μάθημα: «Θα τον πεισμώσει ακόμα περισσότερο. Κάθε χρόνο ο Γιάννης εμφανίζεται όχι απλά καλύτερος, αλλά χιλιόμετρα καλύτερος από ότι ήταν. Νομίζω ότι ήταν σχολείο το φετινό, να ξεκινάς με 2-0 και τελικά να χάνεις με 4-2 είναι κάτι που σίγουρα τον πόνεσε πάρα πολύ και είναι εχέγγυο για τη συνέχεια, γιατί όπως είπε πλέον στόχος του είναι να κερδίσει το Πρωτάθλημα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να το καταφέρει».

Για το άλμα του Προμηθέα: «Τα τελευταία δύο χρόνια που άρχισαν οι επιτυχίες, ήταν πολύ σημαντικό ότι υπήρχε μία πολύ καλή ομάδα μπασκετικά, αλλά και σαν παιδιά όλοι τους, γίναμε παρέα, φαινόταν αυτό στο γήπεδο ξεκάθαρα, είχαμε όλοι κίνητρο και δίψα να πετύχουμε. Το καταφέραμε τον πρώτο
χρόνο, το δεύτερο βγήκε κάτι μπροστά με την Ευρώπη, ήταν κάτι που για πρώτη φορά το ζήσαμε πάρα πολλά παιδιά και για την ομάδα γενικότερα και νομίζω ότι φτιάχτηκε μια πολύ καλή ομάδα με τεράστιο ρόστερ, γι’ αυτό ανταπεξήλθε σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το προσωπικό του μέλλον: «Υπήρξε μια πρώτη επαφή με την ομάδα, είμαστε ακόμα στις συζητήσεις, προς το παρόν δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή και όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον δεν θα συνεχίσω».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…