Κεντρική ΝΒΑ_ “Γι’ αυτό είμαι ιδιοκτήτης της Βιλερμπάν…”

“Γι’ αυτό είμαι ιδιοκτήτης της Βιλερμπάν…”

tony parker hornets spurs

Ο Τόνι Πάρκερ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και μίλησε στο κανάλι της Euroleague για διάφορα θέματα.

Αρχικά είπε: «Ήταν όνειρό μου, από όταν ήμουν παιδί! Πάντα έλεγα ότι θέλω να γίνω μπασκετμπολίστας και με το που αποσυρθώ, να έχω μια ομάδα».

Συνεχίζοντας ανέφερε

Για το ρόλο του ιδιοκτήτη: «Μου αρέσει κάθε πτυχή του να είσαι ιδιοκτήτης σε μια ομάδα, όχι μόνο το μπασκετικό κομμάτι. Μου αρέσει ο τομέας του μάρκετινγκ, το να φτιάχνω ένα γήπεδο και τις εγκαταστάσεις, το να έχω μια εταιρεία, το να πιστεύω σε ένα όνειρο. Αποφάσισα να κάνω αυτή την επένδυση το 2009. Άνηκα στην μειοψηφία τότε, αλλά έμαθα την δουλειά. Λίγα χρόνια μετά, το 2014 αποφάσισα να αγοράσω όλη την ομάδα και να έχω το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών κι έβαλα στο πρότζεκτ μου τις Ακαδημίες και την ομάδα κοριτσιών. Το 2017 αγόρασα και την γυναικεία ομάδα και τον προσεχή Σεπτέμβριο η Ακαδημία επιτέλους θα ανοίξει και θα είναι ένα διεθνές σχολείο, θα έχουμε παιδιά από παντού και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ελπίζω μέχρι το 2022-23 να είναι έτοιμο και το γήπεδο».

Για το γιατί επέλεξε την Βιλερμπάν: «Πρώτα ήθελα να πάω στο Παρίσι (σ.σ. Paris Basket Racing), γιατί εκεί έπαιξα για δύο χρόνια, πριν πάω στους Σπερς. Προσπάθησα να αγοράσω εκείνη την ομάδα, αλλά ήταν πολύ πολύπλοκο. Έτσι, αποφάσισα να πάω στη Λυών, γιατί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Γαλλία κι είναι μεγάλη αγορά, με ιστορία και πολλά πρωταθλήματα, σαν τους Σέλτικς. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ευκαιρία αν μπορούσα να πάρω αυτή την ομάδα. Ήξερα πως και η Euroleague έκανε τα δικά της βήματα. Ήξερα πως θα ήταν καλό αν έπαιρνα την Βιλερμπάν και εξαιτίας της πόλης και για ό,τι προετοίμαζε η Euroleague. Ο απόλυτος στόχος μου ήταν να είμαι στην Euroleague».

Για τους στόχους του: «Ο στόχος μου ήταν να επιστρέψω στη χώρα μου, γι’ αυτό είχα κίνητρο. Να βοηθήσω το γαλλικό μπάσκετ να πάει ψηλά και το πιο ψηλό σημείο που μπορείς να φτάσεις στην Ευρώπη είναι η Euroleague. Η Βιλερμπάν ήταν η ιδανική συνθήκη για να το καταφέρω αυτό»Από παίκτης σε ιδιοκτήτης: «Κάθε χρόνο αντιλαμβανόμουν καλύτερα τη δουλειά και τις επιχειρήσεις και αυτό ήθελα να κάνω. Ήθελα να προετοιμάσω τον εαυτό μου από νωρίς. Ήμουν οργανωμένος κι είχα καταλάβει ότι δεν μπορείς να παίζεις μπάσκετ για πάντα, γι’ αυτό προσπάθησα να καταφέρω όσα κατάφερα με την Βιλερμπάν σε Ευρώπη και Euroleague».

Για την ανάπτυξη της Euroleague: «Η ανάπτυξη της Euroleague δεν έχει όρια. Έχει πάει πολύ ψηλά κι έχει δημιουργήσει αξίες για ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν. Βλέπετε τι γίνεται με το ΝΒΑ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα εκτινάσσονται. Πιστεύω το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και η Euroleague κάνει τα σωστά βήματα για την ανάπτυξή της. Για μένα, ως επενδυτής, είναι ωραίο να είμαι μέρος αυτού».

Για το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Όλοι ξέρουν την αγάπη μου για την εθνική ομάδα. Κάθε καλοκαίρι μου άρεσε να παίζω, ήταν πολύ ωραία. Είναι διαφορετικό από το ΝΒΑ, αλλά την ίδια στιγμή το επίπεδο γινόταν όλο και καλύτερο. Ξέρω πολύ κόσμο που προτιμά να βλέπει Euroleague από το ΝΒΑ, εξαιτίας της έντασης, είναι πιο δύσκολο. Το ΝΒΑ είναι η κορυφαία λίγκα και τα playoffs είναι υπέροχα. Η Euroleague αναμφισβήτητα βελτιώνεται και ξέρω καλά πως όση την παρακολουθούν, δεν βαριούνται ποτέ».

Για το ρόστερ της Βιλερμπάν την νέα σεζόν: «Δεν θα έχουμε ποτέ το μπάτζετ της Ρεάλ Μαδρίτης ή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οπότε πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι και δημιουργικοί στο “χτίσιμο” της ομάδας και να δώσουμε βάση στους νέους παίκτες. Ένας τέτοιος παίκτης είναι ο Μαλεντόν, θα είναι στο Τop 10 του επόμενου draft (2020) πιστεύω. Θα είναι μια μεγάλη χρονιά γι’ αυτόν αυτή που έρχεται, με την Euroleague. Θα του δώσουμε σίγουρα την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές του. Ελπίζω να “χτίσουμε” μια ωραία ομάδα γύρω από τους νέους παίκτες, αλλά και γύρω από παίκτες, όπως κάναμε φέτος με τον Μάντας Καλνιέτις».

Για το ρόλο του πρεσβευτή του γαλλικού μπάσκετ: «Παίρνω αυτό το ρόλο πολύ σοβαρά και το να κάνω το μπάσκετ δημοφιλές. Στην χώρα μου, το Νο1 άθλημα είναι το ποδόσφαιρο, αλλά προσπαθώ να κάνω το… κομμάτι μου, για να σιγουρευτώ ότι το γαλλικό μπάσκετ είναι στο χάρτη. Ως παίκτης, πιστεύω ότι έκανα καλή δουλειά κι ελπίζω να συνεχίζω να το κάνω στο μέλλον και τα παιδιά στη Γαλλία να παίζουν μπάσκετ».

Για το ότι η Euroleague επιστρέφει στο Παρίσι: «Όλοι είναι ενθουσιασμένοι! Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχουμε μεγάλους αγώνες στην πόλη. Ανυπομονώ και είμαι πολύ χαρούμενος για τη χώρα μου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΝΒΑ_

Δειτε επισης

Πωλήτρια σε μίνι – μάρκετ δεν αναγνώρισε τον Γιόκιτς (vid)

Πωλήτρια mini market δεν αναγνώρισε τον Γιόκιτς. Στη Βοσνία βρίσκεται ο Νίκολα Γιόκιτς κάν…