Κεντρική Β' Εθνική Πενταζίδης στο Ebasket.gr: “Είχα αφήσει ένα έργο στη μέση στην Καβάλα”

Πενταζίδης στο Ebasket.gr: “Είχα αφήσει ένα έργο στη μέση στην Καβάλα”

nikos pentazidis

Ο Νίκος Πενταζίδης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Καβάλας και θα την καθοδηγήσει στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Κατηγορίας. Ο Έλληνας τεχνικός επέστρεψε στην ομάδα, την οποία είχε υπηρετήσει σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής στο παρελθόν και θα προσπαθήσει να την οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες, ύστερα από τον υποβιβασμό της φέτος.

Ο Νίκος Πενταζίδης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Ebasket.gr και έδωσε το στίγμα του ενόψει της νέας χρονιάς. Ο Έλληνας τεχνικός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ήθελε να επιστρέψει στην ομάδα, για να ολοκληρώσει το έργο του που είχε αφήσει στη μέση το 2017, όταν είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας (A2 Εθνική) για δύο μήνες.

Ο προπονητής της Καβάλας μίλησε ακόμη για τους στόχους της ομάδας, τον τρόπο με τον οποίο θα χτίσει το ρόστερ της, αλλά και για τον κόσμο της με τον οποίο έχει μία οικία σχέση.

nikos pentazidis 1

Αναλυτικά:

  • Είστε ένας άνθρωπος από τα σπλάχνα της Καβάλας. Πως νοιώθετε που θα υπηρετήσετε ξανά την ομάδα από το πόστο του προπονητή; 

“Νοιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, που ανέλαβα ξανά την ομάδα. Το 2017 άφησα ένα έργο στη μέση και ήθελα να επιστρέψω, για να το ολοκληρώσω. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση και πιστεύω ότι φέτος όλοι μαζί, παίκτες, προπονητής, διοίκηση και κόσμος θα κάνουμε μία αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Κατηγορίας”.

  • Ποιοι είναι οι στόχοι της Καβάλας και οι δικοί σας για τη νέα χρονιά;

“Θέλω να τα πάμε καλά και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Οι στόχοι θα είναι πιο ξεκάθαροι λίγο πριν την προετοιμασία, όταν θα έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ της ομάδας. Όταν θα έχω στη διάθεση μου όλους τους παίκτες, τότε θα μπορούμε να βάλουμε και τον ακριβή στόχο για τη νέα σεζόν”.

  • Από τι παίκτες θέλετε να απαρτίζεται το ρόστερ της Καβάλας τη νέα χρονιά;

“Αρχικά, θέλω να κρατήσω κάποιους παίκτες που φόρεσαν φέτος τη φανέλα της ομάδας και πρόσφεραν πολλές βοήθειες. Παράλληλα, θα προσπαθήσω να φέρω παίκτες που είχαν αγωνιστεί στο παρελθόν και ξέρουν το περιβάλλον της ομάδας, αλλά και έμπειρους παίκτες τους οποίους γνωρίζω όλα αυτά τα χρόνια και έχω συνεργαστεί μαζί τους. Ακόμη, επειδή ήμουν προπονητής και στο εφηβικό θέλω παίκτες από τα τμήματα υποδομής να πλαισιώσουν την αντρική ομάδα και να πάρουν ευκαιρίες να δείξουν το ταλέντο τους”.

  • Ο κόσμος είδε με θετικό μάτι την πρόσληψη σας στην ομάδα. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να του στείλετε;

“Με τον κόσμο τα προηγούμενα χρόνια έχουμε χτίσει μία οικία σχέση. Από την πρώτη στιγμή, που ανακοινώθηκε η πρόσληψη μου, ο κόσμος άρχισε να με παίρνει τηλέφωνο και μου είπαν ότι με εμπιστεύονται. Για κάθε προπονητή είναι ευχής έργον να έχει την στήριξη του κόσμου από την αρχή. Ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα τους ανταμείψουμε με την εικόνα και τα αποτελέσματα μας μέσα στο παρκέ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…