Κεντρική ΝΒΑ Πάρκερ: “Mόλις έπαιξα μπάσκετ το ερωτεύτηκα” (vid)

Πάρκερ: “Mόλις έπαιξα μπάσκετ το ερωτεύτηκα” (vid)

O Tόνυ Πάρκερ, μετά την απόσυρση του από τα παρκέ βρέθηκε στην εκπομπή του Τζο Αρλάουκας, και μίλησε για την απόφαση του να σταματήσει καθώς και την κίνηση του να ιδρύσει τις δικές του ακαδημίες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά μόλις έπαιξε μπάσκετ το ερωτεύτηκε και έτσι αποφάσισε να αφοσιωθεί στην πορτοκαλί θεά.

Για το πώς ξεκίνησε το μπάσκετ είπε:«Ερωτεύτηκα το μπάσκετ. Έπαιζα ποδόσφαιρο για τρία χρόνια από τα 6 μέχρι τα 9 μου, αλλά τότε αποφάσισα να παίξω μπάσκετ. Είδα τον Τζόρνταν να παίζει και ο πατέρας μου έπαιζε μπάσκετ και απλά ερωτεύτηκα το παιχνίδι. Άρχισα να παίζω κάθε μέρα και το ερωτεύτηκα».

Για την απόφαση του να σταματήσει τόνισε: «Ήταν απίστευτη καριέρα και καλύτερα από κάθε όνειρο που είχα ως παιδί. Πάντα έλεγα στους γονείς μου και την οικογένεια μου και τους φίλους μου ότι αν δεν μπορώ να είμαι ο Πάρκερ πια, αν δεν μπορώ να κερδίσω πρωταθλήματα, δεν με ενδιαφέρει να παίξω άλλο. Ξέρω την κατάσταση και ξέρω ότι δεν μπορείς να παίξεις για πάντα και έχω ηρεμήσει με αυτό το θέμα καιρό τώρα».

Κλείνοντας, αναφορικά με την ακαδημία μπάσκετ που ιδρύει ανέφερε: «Αυτός είναι ο τρόπος μου να δώσω πίσω στην χώρα μου και να βοηθήσω τις νέες γενιές. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις ακαδημίες μου. Θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο και θα αρχίσουμε με 75 μαθητές και θα ”χτίσουμε” από εκεί, προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σχολείο, όπου οποιοσδήποτε στον κόσμο θα μπορεί να έρθει και να μάθει ότι θέλει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΝΒΑ

Δειτε επισης

Μπελάδες για τον Μαλίκ Μπίσλι

Ο Μαλίκ Μπίσλι συνελήφθη το Σάββατο (26/9) και κρατείται χωρίς εγγύηση για κακούργημα, σύμ…