Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ντε Kολό:”Είμαι περήφανος που φόρεσα την φανέλα της ΤΣΣΚΑ”

Ντε Kολό:”Είμαι περήφανος που φόρεσα την φανέλα της ΤΣΣΚΑ”

nando de colo csska moscow

Ο Νάντο Ντε Κολό, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι περήφανος για τα πέντε χρόνια που φόρεσε την φανέλα της Ρωσικής ομάδας, ενώ παράλληλα είπε ότι φεύγει για να ζήσει νέες προκλήσεις και να κάνει κάποιες αλλαγές.

Διαβάστε αναλυτικά:

“Για μια πενταετία έζησα και έπαιξα στη Μόσχα, την πόλη που έγινε το πρώτο σπίτι για την οικογένειά μου. Η Λόλα γεννήθηκε στη Μόσχα, είναι η πρώτη πόλη στην οποία έχει ζήσει. Εδώ γίναμε πραγματική οικογένεια. Φεύγω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χωρίζω με την ΤΣΣΚΑ. Απλώς θέλω να πάει κάπου αλλού, να κυνηγήσω άλλους στόχους. Εδώ πέρασε πέντε υπέροχες σεζόν, κερδίσαμε δύο φορές την Ευρωλίγκα, κυριαρχήσαμε στη VTB League, δείξαμε σε όλους ότι η ΤΣΣΚΑ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα της.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς, που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω για την ομάδα και να αναλαμβάνω όλο και μεγαλύτερες ευθύνες μέρα με τη μέρα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, που επέτρεψε να παίξω εδώ. Ευχαριστώ τη διοίκηση, τους γιατρούς, το επιτελείο, τους οπαδούς. Θέλω να μιλήσω ξεχωριστά για τους συμπαίκτες μου. Όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν σπουδαίοι παίκτες και άνθρωποι, παιδιά που με έκαναν καλύτερο καθημερινά. Είναι οι καλύτεροι παίκτες στην Ευρώπη και προόδευσα παλεύοντας κάθε μέρα μαζί τους στην προπόνηση. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να γίνω μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας, που έγινε οικογένεια για μένα. Γιατί, όπως είπα, κατόρθωσα τα πάντα με την ΤΣΣΚΑ. Νομίζω ότι τώρα έχω την ευκαιρία να αλλάξω κάποια πράγματα, να βρω νέες προκλήσεις, να παλέψω ξανά στο κορυφαίο επίπεδο”.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν, εστίασε στο γεγονός ότι ο Γάλλος γκαρντ ήθελε να ζήσει νέες εμπειρίες και η ομάδα σεβάστηκε την επιλογή του.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Πριν από πέντε χρόνια, όταν ξεκινούσαμε τις διαπραγματεύσεις για να φέρουμε τον Νάντο εδώ, χρησιμοποίησα ως επιχείρημα ότι θέλαμε να πάρουμε τον πρώτο Γάλλο παίκτη στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ. Αυτό βοήθησε ώστε να συμφωνήσουμε μια ώρα αρχύτερα και ως αποτέλεσμα, ο Νάντο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες στη σύγχρονη ιστορία της ΤΣΣΚΑ. Είναι απίστευτα λυπηρό το να συνειδητοποιείς ότι η εποχή του Νάντο Ντε Κολό στην ΤΣΣΚΑ έφτασε στο τέλος της, αλλά κατανοούμε την επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Ήταν μια ωραία πεναετία με δύο τίτλους Ευρωλίγκας και ο Νάντο υπήρξε παίκτης-κλειδί, ο ηγέτης αυτής της λαμπρής ομάδας. Είμαστε περήφανοι επειδή εδώ έγινε ένας πραγματικός σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ήταν υπέροχο που είδαμε τον Νάντο να γίνεται κομμάτι της ΤΣΣΚΑ, υπό την έννοια της αφοσίωσης που έδειξε στην ομάδα, της προσοχής σε κάθε λεπτομέρεια της δουλειάς. Πέρυσι ο Νάντο ήρθε σε μένα με ορισμένες ιδέες για το τι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τόσο στην ομάδα όσο και στο σύλλογο. Κι αυτές οι συζητήσεις αποδείχθηκαν πολύ σημαντικές για να οικοδομήσουμε ατμόσφαιρα πρωταθλητών. Είναι τελειομανής, ένας πραγματικός ηγέτης που το δείχνει στην προπόνηση και απαιτεί από τους άλλους το ίδιο. Είμαι σίγουρος ότι ο Ντε Κολό θα συνεχίσει να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο για πάνω απο ένα χρόνο και ειλικρινά του εύχομαι καλή τύχη στο παρκέ και ό,τι καλύτερο για την οικογένειά του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…