Κεντρική Basket League Άρης Λευτέρης Σούμποτιτς στο ebasket:”Ο Αρης έχει DNA νικητή!”

Λευτέρης Σούμποτιτς στο ebasket:”Ο Αρης έχει DNA νικητή!”

leuteris subotic tsimpona

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς είναι ένας αθλητής που έχει γράψει τις πιο σπουδαίες σελίδες της καριέρας του με τη φανέλα του Αρη.

Υπήρξε παίκτης και προπονητής της ομάδας, έχοντας πολλές διακρίσεις. Φυσικά, συνεχίζει να ενημερώνεται και να παρακολουθεί τον Αρη, όντας μακριά βέβαια από τη Θεσσαλονίκη. Ο Ελληνοσλοβένος κόουτς πέρασε τη σεζόν στον Λίβανο και πλέον αναζητάει την επόμενη στάση στην καριέρα του. Μέχρι τότε ξεκουράζεται και είναι με την οικογένειά του.

Μιλώντας στo ebasket.gr αρχικά τόνισε για τον Αρη. “Ξέρω πως είναι αρκετά δύσκολη η κατάσταση και αναζητούνται λύσεις στο οικονομικό κομμάτι. Ο Αρης όμως είναι μια ομάδα που μάχεται και έχει το ένστικτο της επιβίωσης. Χρειάζεται υπομονή, στήριξη και σωστές επιλογές. Εχω ζήσει μεγάλες διακρίσεις με τον σύλλογο και νομίζω πως είναι στον dna του συλλόγου να βγαίνει νικητής από τις δυσκολίες. Αλλωστε, είναι ο θεός του πολέμου…”.

Ο ίδιος γνωρίζει πως δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και πως τόνισε πως ο κόσμος θα πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα. “Ο Αρης έχει την πολυτέλεια να διαθέτει κόσμο που αγαπάει την ομάδα. Η Θεσσαλονίκη γενικά είναι μια πόλη που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα και πρέπει σταδιακά να βρει τη χαμένη της αίγλη. Θυμάμαι τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, με Ηρακλή, ο οποίος επέστρεψε ύστερα από χρόνια. Ελπίζω σύντομα να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να βρεθούν λύσεις.

Ο “Πίξι” είδε και ένα δικό του παιδί να ακολουθεί τα βήματά του. Μάλιστα, καμαρώνει για τον γιο του Λεόν, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του και μάλιστα με επιτυχία. Είναι στην Τσιμπόνα, βοηθός προπονητή του Ιβαν Βέλιτς και κατέκτησε το πρωτάθλημα και μάλιστα για τρίτη φορά.

“Είμαι τόσο περήφανος που ο γιος μου Λεόν Σούμποτιτς κατέκτησε το Πρωτάθλημα Κροατίας. Χαίρομαι που ακολούθησε αυτό που ήθελε, είμαι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί”.

Τέλος, για την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. “Εχω περάσει και από τις δυο ομάδες και θα πρέπει να βρουν τρόπο, ώστε να ξεπεράσουν τις όποιες διαφωνίες. Εχω μάθει για την κόντρα που υπάρχει. Είναι στα χέρια των διοικήσεων, να βάλουν νερό στο κρασί τους, πιο πολύ για το καλό του ελληνικού μπάσκετ”.

Ο 63χρονος τεχνικός δεν αποκλείεται να βρεθεί μέσα στο καλοκαίρι στην Ελλάδα, αλλά ως τότε μπορεί να έχει βρει και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…