Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός H 14η “σκούπα” του Παναθηναϊκού…

H 14η “σκούπα” του Παναθηναϊκού…

kalathis karamp

Παναθηναϊκός “τελείωσε” το θέμα της πρόκρισης στους τελικούς της Basket League μετά την νέα νίκη του επί του Περιστερίου. Μάλιστα οι “πράσινοι” κατάφεραν κάτι ξεχωριστό… Πήραν την πρόκριση για 14η φορά με “σκούπα”, δηλαδή πέρασαν στον τελικό με πρόκριση χωρίς ήττα.

Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ “έκλεισε” θέση στους τελικούς της Betshop Basket League για 24η φορά σε σύνολο 27 σεζόν με τη σημερινή πρόκριση του επί του Περιστερίου Βίκος Cola. Οι “πράσινοι” μάλιστα σημείωσαν για 14η φορά “σκούπα”, πρόκριση δηλαδή χωρίς ήττα, στην ημιτελική φάση των πλέι οφ και 11η σε “best of five” σειρά.

*Ο Ματ Λοτζέσκι έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων σταματώντας στους 22 πόντους, επίδοση που συνιστά ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Betshop Basket League. Ο Αμερικανός είχε 16 στο ματς της 17ης αγωνιστικής με το Ρέθυμνο Cretan Kings όπως και στον τρίτο τελικό των περσινών πλέι οφ με τον Ολυμπιακό. Ο Λοτζέσκι ισοφάρισε και την κορυφαία φετινή επίδοση του στις ασίστ με τέσσερις, αφού την ίδια είχε στα ματς με ΑΕΚ και Κύμη στη 10η και στη 13η αγωνιστική αντίστοιχα.

Ακόμη ο έμπειρος φόργουορντ με το 140ό παιχνίδι του στην Betshop Basket League, ξεπέρασε τον Ούρος Ντούβνιακ και έφτασε στην 23η θέση της σχετικής λίστας των ξένων του Πρωταθλήματος τον Μίκαελ Άντερσεν (ΑΕΚ, Περιστέρι).

*Ο Νικ Καλάθης είχε σε όλα τα παιχνίδια της σειράς “double-double”. Μετά το πρώτο (19π, 11ασ.) και το δεύτερο (14π, 13ασ.) είχε σήμερα 11 πόντους και 10 ασίστ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της κανονικής περιόδου είχε περιοριστεί μόνο σε δύο τέτοιες επιδόσεις.

*Ο Ντεσόν Τόμας είχε 2/3 δίποντα και έγινε ο 35ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό, μετρώντας πλέον 101/151.

*Ο Κιθ Λάνγκφορντ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του στις ασίστ, έχοντας πέντε όσες και στο εκτός έδρας παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Karabelas030619

Ο Καράμπελας έγραψε ιστορία για το Περιστέρι Βίκος Cola

 Ο Ζώης Καράμπελας έκανε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. Πέραν των έξι πόντων και των έξι ριμπάουντ που είχε, μοίρασε και 10 ασίστ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ (είχε εννιά στο εντός έδρας ματς με τον Προμηθέα) και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης του φετινού Περιστερίου Βίκος Cola αφού 10 είχε και ο Ράιαν Χάροου στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Η αξία όμως της επίδοσης του 17χρονου γκαρντ είναι πολύ μεγαλύτερη αφού είναι η κορυφαία στην ιστορία του Περιστερίου Βίκος Cola στα πλέι οφ της Betshop Basket League. Ο Καράμπελας κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσε ο Άγγελος Κορωνιός που είχε είχε εννιά ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 5 Απριλίου 1996 (94-85). Ο Κορωνιός είχε οχτώ ασίστ στον δεύτερο μικρό τελικό του 1997 απέναντι στον ΠΑΟΚ (62-75) όσες και ο Μίρζα Κούρτοβιτς στο εντός έδρας ματς με τον Άρη (92-80) για τα πλέι οφ του 2003 ενώ επτά είχε ο Κώστας Γκαγκαουδάκης στα πλέι οφ του 1999 σε εντός έδρας παιχνίδι με τη Νήαρ Ηστ (80-58).

*Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έγινε ο 52ος σκόρερ και ο 18ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Betshop Basket League. Με τους οχτώ πόντους του έφτασε τους 2.308 και ξεπέρασε τον Νίκο Παππά (2.302) και με τα τρία ριμπάουντ του έφτασε τα 1.426 και προσπέρασε τον Νέστορα Κόμματο (1.424).

*Όπως στον πρώτο αγώνα της σειράς έτσι και στον σημερινό, ο Μπεν Μπέντιλ έφτασε σε “double-double” με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Γκανέζος έφτασε για ένατη φορά σε μία τέτοια επίδοση και έγινε ο δεύτερος της σχετικής λίστας της φετινής Betshop Basket League, αφήνοντας πίσω του τον Σον Έβανς του Ηφαίστου που είχε οχτώ. Πρώτος παραμένει ο Κρις Χόρτον που είχε 10 στην κανονική περίοδο με την Κύμη.

*Αυτό ήταν το 12ο “double-double” για το Περιστέρι Βίκος Cola στο φετινό Πρωτάθλημα κι έτσι ανέβηκε στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Πανιώνιο. Στις δύο πρώτες θέσεις της είναι η Κύμη με 16 και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ -μετά το σημερινό του Καλάθη- με 13.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …