Κεντρική Basket League ΑΕΚ Έγραψε ιστορία ο Σάκοτα!

Έγραψε ιστορία ο Σάκοτα!

sakota

Το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ήταν για τον Ντούσαν Σάκοτα ξεχωριστό σε στατιστικό επίπεδο αφού μέσα από αυτό μπήκε στην πρώτη 5άδα των παικτών της ΑΕΚ και συνολικά στην 50άδα του Πρωταθλήματος σε συμμετοχές. Παράλληλα ανέβηκε στην 44η θέση της λίστας των σκόρερ της Betshop Basket League.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο διεθνής φόργουορντ με την 152η εμφάνιση του με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα, μπήκε στην πρώτη 5άδα, προσπερνώντας τον Δημήτρη Ποδαρά και τον Χρήστο Ταπούτο που μέτρησαν αμφότεροι από 151 παιχνίδια με τα “κιτρινόμαυρα”.

*Αυτή ήταν η 291η συνολικά εμφάνιση του στην κατηγορία και με αυτήν μπήκε στην πρώτη 50άδα, αφήνοντας πίσω του τους Κώστα Καϊμακόγλου και Μιχάλη Κακιούζη που είχαν από 290.

*Με τους 10 πόντους του στο αποψινό παιχνίδι, ο Σάκοτα έφτασε τους 2.512 κι ανέβηκε στην 44η θέση της σχετικής λίστας της Betshop Basket League, αφήνοντας πίσω του τον Ντράγκαν Τάρλατς που είχε 2.503.

*Ακόμη ο Σάκοτα έγινε σήμερα ο 9ος ριμπάουντερ της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τα τρία που είχε στο Περιστέρι, έφτασε τα 474 και ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση που είχε 472 στην 5ετία 2001-06.

*Ο Βινς Χάντερ από την πλευρά του μπήκε στην πρώτη 5άδα των ξένων “κλεφτών” της ΑΕΚ στην κατηγορία. Κλέβοντας μία φορά την μπάλα σήμερα, έφτασε τα 60 κλεψίματα με την “Ένωση” και ξεπέρασε τον Βίκτορ Αλεξάντερ και τον Μπιλ Έντουαρντς.

Σε ομαδικό επίπεδο…

Η ΑΕΚ ανέβηκε στην 3η θέση της λίστας των ομάδων με τις περισσότερες, κερδισμένες σειρές μικρών τελικών φτάνοντας τις τρεις (το έκανε επίσης το 2016 και το 2017). Περισσότερες φορές το έχουν καταφέρει ο ΠΑΟΚ (7) και ο Πανιώνιος (5) ενώ προσπέρασε τους Ολυμπιακό (2), Άρη (2), Ηρακλή (2), Μαρούσι (2), Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (1) και Περιστέρι Βίκος Cola (1).

Ήταν η 15η σε σύνολο 25 σειρών 3ης θέσης (δεν έγιναν αγώνες το 2001 και το 2002) που την κέρδισε η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα έδρας αλλά μόλις η 7η που την κέρδισε η ομάδα που ηττήθηκε στον 1ο αγώνα.

1ο “double-double” σε ματς πλέι οφ για τον Βασιλόπουλο

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έκλεισε μία εξαιρετική σεζόν με ανάλογο τρόπο. Είχε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, σημειώνοντας το 15ο “double-double” των πλέι οφ και το 116ο συνολικά της φετινής Betshop Basket League. Ήταν το 2ο για τον ίδιο μετά από εκείνο του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο (11π, 10ρ.).

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι αυτό ήταν το 1ο “double-double” σε 67 ματς πλέι οφ για τον 35χρονο φόργουορντ.

Ήταν το 14ο “double-double” για το Περιστέρι Βίκος Cola στη φετινή Betshop Basket League, επίδοση που του δίνει την 3η θέση της σχετικής λίστας πίσω από την Κύμη (16) και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (15).

*Ακόμη ο Βασιλόπουλος με τους 18 πόντους που είχε στο σημερινό παιχνίδι, έφτασε τους 2.353 στην καριέρα του στο Πρωτάθλημα και προσπερνώντας τον Κώστα Καϊμακόγλου (2.343) μπήκε στην πρώτη 50άδα των σκόρερ της Betshop Basket League.

*Ο Γάιος Σκορδίλης με τα τρία ριμπάουντ του, ξεπέρασε τα 500 σε 166 ματς στην κατηγορία.

*Οι “κυανοκίτρινοι” έμειναν για 2η φορά χωρίς τάπα σε ματς πλέι οφ, μετά από τον 2ο προημιτελικό με τον Ήφαιστο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…