Κεντρική NBA Έγραψαν ιστορία οι Ράπτορς! Το σήκωσαν στο Όκλαντ (vid)

Έγραψαν ιστορία οι Ράπτορς! Το σήκωσαν στο Όκλαντ (vid)

raptors 1

Οι φοβεροί Ράπτορς έγραψαν ιστορία. Η ομάδα του Τορόντο κατέκτησε για πρώτη φορά το ΝΒΑ, επικρατώντας των Γουόριορς με 114-110 στον έκτο τελικό στο Όκλαντ. Οι περσινοί πρωταθλητές δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις απουσίες τους και παρέδωσαν το στέμμα στην ομάδα από τον Καναδά.

Απίστευτη ατυχία για το σύνολο του Στιβ Κερ που πέρα από τον Κέβιν Ντουράντ, έχασε με σοβαρό τραυματισμό και τον Κλέι Τόμπσον.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κάιλ Λάουρι και ο Πασκάλ Σιάκαμ που είχαν από 26 πόντους, ο Φρεντ ΒανΒλίτ πρόσθεσε 22 και ο Κογουάι Λέοναρντ, που αναδείχθηκε και MVP των τελικών, είχε άλλους 22.

Από πλευράς ηττημένων, ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, είχε 30 πόντους με 8/12 σουτ Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα είχε 22 πόντους, ενώ 21 είχε ο Στεφ Κάρι που αστόχησε στο κρίσιμο τρίποντο λίγο πριν το τέλος. Ο Ντρέιμοντ Γκριν μέτρησε 11 πόντους, 19 ριμπάουντ και 13 ασίστ, αλλά έκανε χαζομάρα στο φινάλε.

Με το σκορ στο 110-11, ο Γκριν έκανε λάθος και χάρισε την τελευταία κατοχή του αγώνα στους Γουόριορς με 9,6’’ στο ρολόι. Ο Κάρι αστόχησε σε τρίποντο για τη νίκη και ο Γκριν μετά από διεκδίκηση της μπάλας κάλεσε τάιμ άουτ, χωρίς όμως να έχει δικαίωμα για άλλο η ομάδα του, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με τεχνική ποινή κι όλα να τελειώσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=8xC0t7GrRWc

Δωδεκάλεπτα: 32-33, 57-60, 88-86, 110-114.

warriors5 raptors3

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μουρθία – Μάλαγα 74-80

Στο Final Four του BCL πέρασε η Μάλαγα. Η Ουνικάχα Μάλαγα  πήρε την νίκη στο πρώτο Ισπανικ…