Κεντρική Ελλάδα Δικαιώθηκαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι

Δικαιώθηκαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι

aggelopouloi

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μετά το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 5213/2018 απόφαση και εκείνη του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου της πρωτεούσας του Παναμά, ακολούθησε ακόμη μία απόφαση υπέρ τους από την Ελβετική δικαιοσύνη. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού μ΄αυτήν την απόφαση ενισχύονται ακόμη περισσότερο στην ενδοοικογενειακή διαμάχη με τον πατέρα τους Κωνσταντίνο για την ελβετική εταιρία που είναι ιδιοκτήτρια σε μεγάλο βιομηχανικό πάρκο της Ζυρίχης.

Συγκεκριμένα, το Ανώντατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας στις 5 Ιουνίου 2019 έκανε εξ ολοκλήρου δεκτή την αίτηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί προγενέστερη απόφαση του Εμποροδικείου του Καντονιού του Ααργκάου, όπου και βρίσκεται η έδρα της Ferrowohlen.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρόσφατης απόφασης του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, το τοπικό δικαστήριο έσφαλε απολύτως, καθώς δεν εφάρμοσε, ως όφειλε, το δίκαιο της χώρας του Παναμά, προκειμένου να αποφανθεί για το ποιος εκπροσωπεί νόμιμα την παναμέζικη εταιρεία, αλλά δικούς του κανόνες, οι οποίοι σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους είχαν εξαρχής προβληματίσει για τη βασιμότητά τους.

Πλέον, η υπόθεση επιστρέφει εκ νέου στο Εμποροδικείο του Ααργκάου, το οποίο οφείλει να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ελβετίας και να εξετάσει ποια είναι η λύση που δίνει το δίκαιο του Παναμά για τα ζητήματα που έχουν τεθεί ενώπιόν του αναφορικά με την Grattan.

Σε κάθε περίπτωση, το περιουσιακό διακύβευμα είναι μεγάλο και οι κινήσεις των νομικών επιτελείων των δύο πλευρών συνεχίζονται πυρετωδώς στα δικαστήρια όλων των κρατών που εμπλέκονται. Αυτό που μέλλει να αποδειχθεί είναι εάν οι διαδοχικές νίκες των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου σε Ελλάδα, Παναμά και Ελβετία θα αποτελέσουν τον προάγγελο της οριστικής επικράτησής τους έναντι των αλλεπάλληλων ενεργειών που φέρεται να έχει κάνει ο πατέρας του σε βάρος τους υπό την καθοδήγηση των νομικών του συμβούλων, με αποκλειστικό σκοπό να τους στερήσει – για άγνωστους προς το παρόν λόγους – την ισότιμη συμμετοχή τους στην Ελβετική εταιρεία της οικογένειας.

Πηγή: protothema

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…