Κεντρική Γ' Εθνική Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας: Ανανέωσαν τέσσερις, απέκτησε Λίτσο και Παπακώστα (vid)

Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας: Ανανέωσαν τέσσερις, απέκτησε Λίτσο και Παπακώστα (vid)

argonautis rafinas

Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας προχωράει με γοργούς ρυθμούς τον σχεδιασμό του για τη νέα χρονιά. Η ομάδα ανακοίνωσε τέσσερις ανανεώσεις παικτών και δύο μεταγραφές. Η μεγάλη μεταγραφή είναι η απόκτηση του Ορέστη Λίτσου από την Πεντέλη. Τη φανέλα της ομάδας θα φοράει και ο νεαρός Γιάννης Παπακώστας.

Τη συνεργασία τους με τον Αργοναύτη ανανέωσαν οι Γιώργος Τύρλας, Παντελής Καλογερόπουλος, Φίλιππος Σταμέλος και Χρήστος Σβάρνας.

Αναλυτικά:

“Την απόκτηση δύο παικτών και την παραμονή άλλων τεσσάρων ανακοίνωσε ο Αργοναύτης Ραφήνας, κάνοντας δυναμικό μπάσιμο στην μεταγραφική περίοδο. Σαφώς το μεγαλύτερο όνομα είναι ο Ορέστης Λίτσος, που μετά από μία πετυχημένη πορεία με την Πεντέλη θα είναι ο παίκτης που αποφάσισε ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Γιαννακόπουλος, να καλύψει το κενό του Γιώργου Ζερβού.

«Τα καλά λόγια που έχω ακούσει από όλο τον κόσμο για την Ραφήνα αλλά και ο τρόπος που με προσέγγισε ο κόουτς και τα παιδιά της διοίκησης ήταν αρκετά για να με πείσουν να έρθω», τόνισε ο 30χρονος φόργουορντ που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στη Νέα Μάκρη και στη συνέχεια φόρεσε την φανέλα των Σπάτων, από το 2009 έως το 2013 απουσίασε με υποτροφία στις ΗΠΑ και αγωνίστηκε στο John Wood College, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα διακρίθηκε ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με το Γαλάτσι και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τους Τιτάνες Παλαμα και την Πεντέλη. «Δεν μου αρέσει να μιλάω για προσωπικούς στόχους. Οι στόχοι είναι ομαδικοί και σίγουρα είναι να συνεχίσει ο Αργοναύτης να παίζει ένα ελκυστικό μπάσκετ και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», συμπλήρωσε. 

Το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, είναι ο 19χρονος ταλαντούχος Γιάννης Παπακώστας. «Το κλίμα είναι εξαιρετικό από την πρώτη φορά που βρέθηκα εδώ. Όλοι με υποδέχθηκαν με ανοιχτά τα χέρια για να με αγκαλιάσουν στην οικογένεια του Αργοναύτη. Θέλω να αρπάξω από τα μαλλιά την ευκαιρία και να παίξω στο 120% των δυνατοτήτων μου σε μία Εθνική κατηγορία. Θα τα δώσω όλα», είπε η περσινή αποκάλυψη της Β’ ΕΣΚΑ, με την φανέλα των Αγίων Αναργύρων, που στο παρελθόν έχει περάσει και από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού και φέτος αποκάλεσε το μήλο της έριδος για πολλές ομάδες, με τον Αργοναύτη να τον κερδίζει. 

Στην ομάδα της Ραφήνας, παράλληλα υπήρξε καρέ ανανεώσεων, με τον Γιώργο Τύρλα, τον Παντελή Καλογερόπουλο, τον Φίλιππο Σταμέλο και τον Χρήστο Σβάρνα να συνεχίζουν και την επόμενη σεζόν υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γιαννακόπουλου. 

Οι κινήσεις του Αργοναύτη δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, μιας και απομένει μία μεταγραφή στις θέσεις των γκαρντ και μία στις θέσεις των φόργουορντ, όπου έπεται μία μεγάλη… επιστροφή. Παράλληλα ο Αργοναύτης βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο τουλάχιστον ταλαντούχους νεαρούς, ενώ στην ομάδα θα συνεχίσουν με πιο ανεβασμένο ρόλο οι Λεωνίδας Μητσάκης, Χρήστος Κορομηλιάς και Χάρης Γαλιατσάτος , που τυγχάνουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του Γιώργου Γιαννακόπουλου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πορφύρας: Δεν συνεχίζει ο Μάντζαρης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Πορφύρα και Μάντζαρη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη νέα σεζόν στο πρωτά…