Κεντρική Basket League ΑΕΚ Αγγελόπουλος:”Η Ευρωλίγκα χαλάει τον ανταγωνισμό, γιαυτό προτιμούμε το BCL!”

Αγγελόπουλος:”Η Ευρωλίγκα χαλάει τον ανταγωνισμό, γιαυτό προτιμούμε το BCL!”

makis aggelopoulos aek

O Mάκης Αγγελόπουλος στον απόηχο της παρουσίασης του νέου προπονητή της ΑΕΚ, τοποθετήθηκε για ακόμα μια φορά κατά της Ευρωλίγκας, δηλώνοντας ότι χαλάει τον ανταγωνισμό, αφού 6 ομάδες από τις 650 που παίζουν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ελέγχουν τα πάντα.

Παράλληλα, επανέλαβε την πεποίθηση του ότι το BCL, θα ανέβει επίπεδο και εστίασε στο ότι την θεωρεί πιο υγιή προσέγγιση από πλευράς ανταγωνισμού.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Είναι συνειδητή επιλογή μας. Βρισκόμαστε 4,5 χρόνια σε αυτό το χώρο σε μια δύσκολη στιγμή. Εμείς όταν ήρθαμε στο χώρο ήρθαμε σε μια χρεοκοπημένη χώρα και μετά ήρθαν τα capital controls. Αυτά λύθηκαν φέτος μόλις και επειδή τα συμβόλαια ήταν μεγάλα δεν μπορείς να εξηγήσεις στον ξένο τη διαδικασία. Γνωρίζοντας περισσότερο το χώρο κατάλαβα ότι το κλειστό μοντέλο Ευρωλίγκας δεν οδηγεί πουθενά. Μην το συγκρίνουμε με το ΝΒΑ. Στην Ευρώπη έχουμε 650 ομάδες που παίζουν. Δεν είναι δυνατόν αυτό το σύστημα να διαφεντεύεται από έξι ομάδες. Η συμμετοχή στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα παρουσίας στο πρωτάθλημα. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι ένα μπόνους. Ο ανταγωνιστής του Ολυμπιακού κάνει ένα μπάτζετ ενός έτους στην Ελλάδα. Πώς είναι δυνατόν να ανταγωνιστείς κάποιον με έσοδα δεκαετίας. Αδικεί το μπάσκετ αυτό και άρα θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου θα έχουμε αλλαγές. Το BCL θα αναβαθμιστεί και νομίζω ότι μου φαίνεται πιο υγιής προσέγγιση στον ανταγωνισμό. Όταν ξέρουμε πως σε όποια θέση κι αν τερματίσουν οι αιώνιοι θα παίζουν Ευρωλίγκα, σκοτώνουν τον ανταγωνισμό».

Για την απόφαση του Προμηθέα να παίξει στο Eurocup είπε:

«Πόλεμο δεχτήκαμε όντως. Εμείς είχαμε συμφωνήσει με τον κύριο Μπάουμαν πολύ πριν αρχίσει ο πόλεμος της ομοσπονδίας. Τα πυρά τότε ήταν άσφαιρα, γιατί εμείς είχαμε προχωρήσει σε συμφωνία. Εμείς θέλαμε να παίξουμε σε εκείνη τη διοργάνωση. Θα δούμε η ΕΟΚ πώς θα αντιδράσει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…