Κεντρική Ασίστ Shadow Στηρίζει Γκάλη κι ο Γεωργαλλής

Στηρίζει Γκάλη κι ο Γεωργαλλής

georgalis

Ο Γιάννης Γεωργαλλής αγωνίζεται στην Ρόδο και τον Κολοσσό, όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει αναδείξει το μπάσκετ στο νησί, μετά από μια πλούσια καριέρα σε όλη την Ελλάδα.

Ο ίδιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το τουρνουά, αλλά και για τον συνονόματο…Νίκο Γεωργαλή που είναι το πραγματικό όνομα του Νίκου Γκάλη.

«Είναι μεγάλη τιμή για το νησί της Ρόδου να φιλοξενεί ένα τόσο μεγάλο event στον τόπο καταγωγής του Νίκου Γκάλη. Τον ευχαριστούμε για αυτή την κίνηση και ελπίζω να γίνει θεσμός που θα αναδείξει το νησί.

Ο Νίκος Γκάλης ήταν πρότυπο στον επαγγελματικό αθλητισμό. Έφερε μια επανάσταση το ’87 με το Ευρωπαϊκό. Μαζί με τους υπόλοιπους θρύλους, δημιούργησαν την απαρχή του μπάσκετ στην Ελλάδα».

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Γεωργαλλή

Ο Γιάννης Γεωργαλλής γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1983 στο Σίδνει της Αυστραλίας, έχει ύψος 2.00 και παίζει στις θέσεις «3» και «4». Ο Γεωργαλλής ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ στα νεανικά τμήματα του Κολοσσού και του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος. Το 2000 μετακόμισε στην Πάτρα, φορώντας τα χρώματα του τοπικού Απόλλωνα για την εξαετία 2000-2006.

Με την ομάδα αυτή πανηγύρισε την άνοδο από την Α2 Εθνική στην Α1 Εθνική Κατηγορία, ενώ το 2005 ξεχώρισε στο All-Star Game που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα. Συνέχισε στον Πανελλήνιο για την περίοδο 2006-07, ενώ αμέσως μετά εντάχθηκε για μια διετία στην ομάδα του Πανιωνίου.

Με τους Νεοσμυρνιώτες αγωνίστηκε την πρώτη του χρονιά 2007-08 στο Euro Cup (σημερινό Euro Challenge) και τη δεύτερη (2008-09) σε 10 αγώνες της Ευρωλίγκας. Την περίοδο 2009-10 επέστρεψε στον Πανελλήνιο, λαμβάνοντας μέρος και στο Euro Challenge της χρονιάς εκείνης. Την περίοδο αυτή υπέστη σοβαρό τραυματισμό στη μέση, κάτι που τον άφησε εκτός παρκέ για ένα περίπου χρόνο, ωστόσο επέστρεψε δριμύτερος.

Από το Δεκέμβριο του 2010 επέστρεψε στην αφετηρία της πορείας του, φορώντας και πάλι τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Μετά τη λήξη του τριετούς συμβολαίου του, το καλοκαίρι του 2013 οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Γεωργαλλή να αποτελεί τον ρέκορντμαν σε συμμετοχές με τη «θαλασσί» φανέλα.

Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος, ο Γεωργαλλής συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το 1999 στη Σλοβενία, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν επίσης στην ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Λιθουανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών το 2002. Το 2005 προσέθεσε ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο στη συλλογή του, συμμετέχοντας με την Εθνική Ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλμερία.

Στο GalisBasketball 3on3 και ο Πάνος Παναγιωταράκος

Το παρών μαζί με τον Γιάννη Γεωργαλλή στο τουρνουά της Ρόδου θα δώσει ακόμα ένας «Ροδίτης», ο Πάνος Παναγιωταράκος, ο οποίος είναι ακόμα εν ενεργεία σε ηλικία 45 ετών!

Ο «Παν Παν» είναι ένας αθλητής με σπουδαία καριέρα που ήρθε το 2003 στη Ρόδο για λογαριασμό του Κολοσσού και έκτοτε έχει ριζώσει αγωνιζόμενος σχεδόν κάθε χρόνο σε ομάδες του «σμαραγδένιου νησιού». Είναι γιος του αείμνηστου αθλητή του Παναθηναϊκού Πέτρου Παναγιωταράκου και συνέδεσε το όνομά του με το «φαινόμενο» των Αμπελοκήπων και την επική πορεία της ομάδας από τις τελευταίες κατηγορίες της Αθήνας στην Α1.

Στην Α1 έπαιξε συνολικά οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα από δύο στους Αμπελόκηπους (1994-96), στο Μαρούσι (1998-2000), στη Δάφνη (2000-02) και στον Κολοσσό (2005-06 και 2007-08). Τις δύο τελευταίες σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Καλλιθέας στη Γ’ Εθνική και την Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, ενώ φόρεσε για έξι χρόνια τη φανέλα του Διαγόρα Ρόδου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…