Κεντρική Basket League Άρης Όταν ο Άρης τιμούσε τον… Θεό του! (vid)

Όταν ο Άρης τιμούσε τον… Θεό του! (vid)

agalis ekdilosi nea

Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που ο Νίκος Γκάλης αποθεωνόταν στο Παλέ, σε μια μοναδική εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του.

Η ΚΑΕ Άρης θυμήθηκε:

“Ήταν η βραδιά, που έστω κι αν άργησε περίπου δυο δεκαετίες, άξιζε τον κόπο και την αναμονή και υπήρξε αντάξια της ανεκτίμητης προσφοράς του κορυφαίου παίκτη, που γνώρισε το ελληνικό μπάσκετ κι ενός εκ των κορυφαίων της Ευρώπης. Η φανέλα με το νούμερο 6 αναρτήθηκε εκεί ψηλά, στην οροφή του γηπέδου, ανάμεσα στους 21 τίτλους που κατέκτησε ο ΑΡΗΣ, στους περισσότερους από τους οποίους ήταν πρωταγωνιστής.

agalis ekdilosi

Πριν από ακριβώς έξι χρόνια, στις 7 Μαΐου του 2013, ο ΑΡΗΣ τίμησε σε μια ανεπανάληπτη εκδήλωση τον αξεπέραστο Νίκο Γκάλη, σ’ ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, η κεντρική σάλα του οποίου ονομάζεται από εκείνη τη μέρα “Nick Galis Hall”. Ήταν εκεί τεράστιες μορφές του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου μπάσκετ, μεταξύ των οποίων και ο συνοδοιπόρος του και συμπαίκτης του στην ομάδα που χαρακτηρίστηκε “Αυτοκράτορας”, Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο Νίκος Γκάλης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του την ώρα που οι οπαδοί του ΑΡΗ, οι πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοί του αποθέωναν τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, ο οποίος άλλαξε την ιστορία όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και του αθλητισμού της χώρας.

galis fanela

https://www.youtube.com/watch?v=lKbi0zh5yXg

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…