Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Όποια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ, υποβιβάζεται στην Α2!

Όποια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ, υποβιβάζεται στην Α2!

derby panathinaikos olympiakos calathes spanoulis

Ο κίνδυνος του υποβιβασμού στην Α2 παραμένει για τον Ολυμπιακό. Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, όποια ομάδα δεν κατέβει σε αγώνα των πλέι οφ, θα υποβιβαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των πλέι οφ και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές. Οι Πειραιώτες έχουν ξεκαθαρίσει αρκετές φορές  πως δεν πρόκειται να αγωνιστούν ξανά κόντρα στους “πράσινους” με Έλληνες ρέφερι.

“Ήταν μια δεύτερη συνεδρίαση πολλών ωρών. Συζητήθηκαν πολλά θέματα. Καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα: σύνθεση ομάδας εργασίας από αύριο το πρωί για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστούν οι προτάσεις από τους ιδιοκτήτες. Φάνηκε πως υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση.

Τα πλέι οφ θα αρχίσουν μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία, μόλις είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να το κάνουν αυτό. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε τις προτάσεις όλων των ομάδων. Μετά θα υπάρξει συνάντηση ιδιοκτητών για την αναδιάρθρωση πρωταθλήματος.

Δεν ξέρω αν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Την Τετάρτη θα γίνει νέο συμβούλιο ιδιοκτητών που θα ψηφίσουν επί των προτάσεων.

Με βάση τις νομικές υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, όποια ομάδα δεν κατέβει, υποβιβάζεται στην Α2. Αυτό λέει ο κανονισμός”, δήλωσε ο  Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

To σχετικό κομμάτι της προκήρυξης

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΡΘΡΟ 5ο

ΙΙΙ. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΑΝΟΔΟΣ ΟΜΑΔΩΝ- ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

3. Σε περίπτωση αποβολής μίας ομάδας από το Πρωτάθλημα με τελεσίδικη απόφαση των αρμοδίων Οργάνων για παράβαση των διατάξεων είτε της ισχύουσας νομοθεσίας είτε των ισχυόντων κανονισμών ή και αποχώρησης μίας ομάδας από το Πρωτάθλημα με έγγραφή δήλωσή της, ή μη συμμετοχής σε δύο αγώνες της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος ή σε έναν αγώνα της φάσης των play- off του Πρωταθλήματος κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και έως την επικύρωση του πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης, επέρχονται οι εξής συνέπειες :

α. ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο,

β. δεν αντικαθίσταται και το πρωτάθλημα και Κύπελλο συνεχίζονται με τις υπόλοιπες ομάδες.

γ. η άνω ομάδα κατατάσσεται τελευταία στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του οικείου Πρωταθλήματος μετά από τις ομάδες που κατέλαβαν αγωνιστικά τις τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορίας αγωνιστικά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…