Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα! Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα! Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Το έκτακτο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε, με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να ενημερώνει για τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ξεκαθάρισε ότι είναι απόφαση του Ολυμπιακού αν θα κατέβει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ενώ δήλωσε ότι απορρίφθηκε το αίτημα των “ερυθρόλευκων” για ακύρωση της αγωνιστικής.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά με τη διεξαγωγή των πλέι-οφ, ενώ μέχρι τη λήξη του και μετά από αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις ιδιοκτητών για να φτιάξουν από «μηδενική» βάση το νέο πλαίσιο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων για τα πλέι-οφ. Την πρώτη εβδομάδα μετά το τέλος της αγωνιστικής δράσης θα διεξαχθεί μια Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία θα τεθούν προς ψήφιση κατά πλειοψηφία όλες τις αλλαγές που θα έχουν ληφθεί κατά τις συσκέψεις που θα έχουν προηγηθεί.

Μόνο ο Ολυμπιακός δεν ψήφισε τα παραπάνω. Όλες οι προτάσεις των Πειραιωτών απορρίφθηκαν με 13-1. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι εάν θα κατέβει ο Ολυμπιακός στον αγώνα πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό.

“Πήραμε μια απόφαση σημαντική η οποία σημαίνει ότι η κρίση είναι ευκαιρία να βρεθούν λύσεις και σας διαβάζω την απόφαση που πήραμε. Να ολοκληρωθεί η Basket League με έναρξη των playoffs αυτό το Σαββατοκύριακο, κατά την διάρκεια και μέχρι την λήξη να υπάρξουν τρεις συναντήσεις ιδιοκτητών που θα φτιάξουν τον νέο χάρτη του επαγγελματικού μπάσκετ ξεκινώντας από μηδενική βάση για τα κεφάλαια που έχουν ανοίξει προς συζήτηση και ως βάση αλλαγών όσα έχουν καταθέσει οι ομάδες και για τα κεφάλαια που έχουν ανοίξει και δεν έχουν κατατεθεί προτάσεις.

Την πρώτη εβδομάδα μετά την λήξη του Πρωταθλήματος να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση όλων των ιδιοκτητών, όπου κατά πλειοψηφία θα ψηφίσουμε όλες τις αλλαγές για τον νέο τρόπο λειτουργίας του επαγγελματικού μπάσκετ. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις θα δοθούν προς αποδοχή, νομοθέτηση και υλοποίηση προς τους εμπλεκόμενους φορείς ΕΟΚ και Υπουργείου αθλητισμού, είτε όποιο άλλο εμπλεκόμενο Υπουργείο. Σε περίπτωση μη αποδοχής από τους θεσμικούς παράγοντες μέρους ή όλων των προτάσεων τότε ο ΕΣΑΚΕ θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα. Τις αποφάσεις αυτές υπέγραψαν οι 13 από τις 14 ομάδες. Αυτό το χαρτί δεν το υπέγραψε ο Ολυμπιακός”, δήλωσε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Κορονοϊός: Η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ [25/07]

Ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου ανακοίνωσε 1.553 νέα κρούσματα, 8 θανάτους και 134 διασωλ…