Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών O Τσαϊρέλης τα έκανε 1.000

O Τσαϊρέλης τα έκανε 1.000

tsairelis promitheas

Στα 6:24 που έμεινε στο παρκέ του “Δ.Τόφαλος” για το πρώτο παιχνίδι του Προμηθέα με τον ΠΑΟΚ, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης επιχείρησε ένα σουτ δύο πόντων που πέραν του ότι ήταν εύστοχο, ήταν και ξεχωριστό. Ήταν το 1.000ό που έκανε ο διεθνής φόργουορντ στην Betshop Basket League αφού μετράει πλέον 535/1.000 (53,5%).

Πρόκειται για έναν αριθμό στον οποίο έχουν φτάσει μόνο άλλοι πέντε εν ενεργεία παίκτες του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Νικ Καλάθης, ο Δημήτρης Μαυροειδής και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ένα δίποντο μακριά από αυτόν τον αριθμό (έκλεισε την καριέρα του με 999) έμεινε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Κατά τα άλλα…

*Ο Ρίον Μπράουν με τους οχτώ πόντους του, έφτασε τους 291 και έγινε ο 7ος σκόρερ της τριετούς διαδρομής του Προμηθέα στην Betshop Basket League. Ξεπέρασε τον Μακένζι Μουρ που είχε 284 στη σεζόν 2016-17.

*Με τις τρεις ασίστ που είχε στο σημερινό παιχνίδι, ο Ολεξάντερ Λίποβι έγινε ο 3ος παίκτης του Προμηθέα που ξεπέρασε τις 150. Σε αυτό το επίτευγμα έφτασαν πριν από τον Ουκρανό οι Γκίκας και Χολ.

*Ο Λάνγκστον Χολ μάλιστα χθες, με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, ξεπέρασε τις 300 στην Betshop Basket League.

*Μπορεί να μην σκόραρε, ωστόσο ο Νίκος Γκίκας έδωσε για τέταρτη φορά φέτος επτά ασίστ. Την ίδια απόδοση είχε στα εντός έδρας ματς με Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, Ρέθυμνο Cretan Kings και Χολαργό.

Ρεκόρ καριέρας από τον Χρυσικόπουλο

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν αυτός ξεχώρισε από τον ελλειπέστατο ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας, βάσει της στατιστικής, την καλύτερη από τις 176 συμμετοχές του στην Betshop Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ είχε 33 βαθμούς στο ranking, επίδοση που συνιστά ρεκόρ καριέρας αφού ξεπέρασε εκείνη του παιχνιδιού της προπερασμένης σεζόν με τον Απόλλωνα στην Πυλαία, στον οποίο είχε 30.

Ακόμη ο Χρυσικόπουλος με τα δύο κλεψίματα του, έφτασε σε τριψήφιο αριθμό (101) στην κατηγορία.

*Ο Φιλ Γκος δεν ήταν εύστοχος (3/10 εντός παιδιάς) όμως σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου με τις έξι ασίστ που μοίρασε. Είχε από πέντε κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και την ΑΕΚ εντός, τον Κολοσσό H Hotels και την Κύμη εκτός έδρας. Με αυτές τις έξι ασίστ, ο Αμερικανός μπήκε στην πρώτη 20άδα των πασέρ του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού έφτασε τις 151 και ξεπέρασε τον Πέτζα Στογιάκοβιτς που είχε 150 στην τριετία 1995-98.

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 1/2 τρίποντα και έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ από την περίμετρο, στην Betshop Basket League. Έχει 101/280 (36,07%).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…