Κεντρική Διεθνή Μένει στο BCL η Βίρτους Μπολόνια

Μένει στο BCL η Βίρτους Μπολόνια

Virtus victorious

Ο ιδιοκτήτης της Βίρτους Μπολόνια, Μάσιμο Ζανέτι, μιλώντας για το μέλλον του συλλόγου, τόνισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνου στο Basketball Champions League, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του δεν είναι έτοιμη για να παίξει στην Ευρωλίγκα.

Συγκεκριμένα, στάθηκε στα πολύ μεγαλύτερα οικονομικά μεγέθη της Euroleague, χρησιμοποιώντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία παρόλο που έχει ξοδέψει πολλά χρήματα ακόμα δεν έχει κατακτήσει τίτλο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Ζανέτι:

«Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε στο BCL. Αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση για εμάς τη δεδομένη στιγμή, καθώς το γήπεδό μας χωράει 5 χιλιάδες κόσμο. Για να παίξουμε στην EuroLeague χρειαζόμαστε γήπεδο τουλάχιστον 10 χιλιάδων θέσεων, όπως επίσης να έχουμε περισσότερα έσοδα και σπόνσορες. Δε θα μπορούσε να γίνει αυτό στο “Παλαντόσα”.

Για να χτίσεις ένα ρόστερ που θα μπορούσε να παρουσιαστεί καλό στην EuroLeague θα χρειαστεί να ξοδέψουμε πάρα, μα πάρα πολλά χρήματα, που εμάς μπορεί να μας καταστρέψει, Κοιτάξτε το Μιλάνο, έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα και δεν έχουν κερδίσει τίποτα. Είναι καλύτερο να μείνουμε εδώ που είμαστε. Εμείς, το τρόπαιό μας, το κερδίσαμε».

Ο Λούκα Μπαράλντι, CEO της Segafredo, του χορηγού της Βίρτους, είπε: «Τo BCL έχει το ίδιο πρεστίζ με το Eurocup. Υπάρχουν ομάδες όπως η ΑΕΚ, η Μπάμπεργκ, η Τενερίφη, η Χάποελ, ομάδες που θα μπορούσαν να είναι ανάμεσα στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Για αυτό θα συνεχίσουμε να παίζουμε στο BCL. Η FIBA κάνει καταπληκτική δουλειά. Μόνο η EuroLeague έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και για εμάς, είναι καλύτερο να κερδίζουμε το  BCL παρά να είμαστε 10οι στην EuroLeague. Θα φτάσουμε κι εκεί προφανώς, αλλά όχι τώρα, γιατί θα χρειαστεί να ξοδέψουμε τρεις φορές περισσότερα χρήματα για να καταφέρουμε το …τίποτα. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε μία ισορροπημένη ομάδα, που μπορεί να γίνει καλύτερη αν βάλουμε στο ρόστερ 1-2 παίκτες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…