Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Λάσο: “Δημιουργήσαμε ομάδα με μέταλλο”

Λάσο: “Δημιουργήσαμε ομάδα με μέταλλο”

Λάσο

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη Βιτόρια. Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Πάμπλο Λάσο, τόνισε ότι έχουν δημιουργήσει μία με μέταλλο και ότι είναι περήφανος, που γίνει στη Βιτόρια το Final Four.

Αναλυτικά:

“Είναι μια μπασκετική πόλη η Βιτόρια, έχει το μπάσκετ στο αίμα της. Ο κόσμος λατρεύει την ομάδα. Είμαι περήφανος που το Final Four γίνεται εδώ. Έχω πολλούς φίλους εδώ και όταν έμαθα ότι θα γίνει το Φάινλα Φορ στη Βιτόρια πολλοί φίλοι μου με κάλεσαν και μου το ανέφεραν”.

Για τους τομείς που η Ρεάλ είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι: “Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις ομάδες. Γι αυτό δεν θέλω να συγκρίνω την περσινή με την φετινή ομάδα. Βγήκαν στην επιφάνεια σημαντικοί παίκτες. Δημιουργήσαμε μια ομάδα με μέταλλο. Δεν είναι εύκολο να φτάνεις σε Φάιναλ Φορ. Η ομάδα είναι έτοιμη ψυχολογικά και πνευματικά. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, θα ήταν παράλογο. Έχω τεράστιο σεβασμό για τους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας πέρυσι. Άλλαξε η ομάδα και σέβομαι αυτούς που έχω δίπλα μου”.

Για την εμπειρία της Ρεάλ: “Η εμπειρία στη ζωή αλλά και στο μπάσκετ είναι σημαντική. Πρέπει να είσαι φιλόδοξος ναι να δουλεύεις. Η εμπειρία μετράει, αλλά χωρίς τα υπόλοιπα δεν φτάνεις κάπου. Η εμπειρία δεν θα μας βοηθήσει στον ημιτελικό. Πρέπει να κοιτάξουμε τους τομείς του μπάσκετ. Από μόνη της η εμπειρία δεν σε βγάζει κάπου. Γνωρίζουμε τα Φάιναλ Φορ, αλλά ως εκεί. Έχουμε τα όπλα μας έτοιμα για τη μάχη”.

Για τους πολλούς Αργεντινούς στην Βιτόρια: “Στη Βιτόρια είχαν έρθει οι πρώτοι Αργεντίνοι το 87-88. Δεν είχαν φτάσει πολλοί Αργεντίνοι τότε. Ανοίξαμε ένα δρόμο και η Βιτόρια πρωτοτύπησε σε αυτό το κομμάτι. Άμεσα οι Αργεντίνοι προσαρμόστηκαν στην πόλη και γι αυτό υπήρχε αυτή η παράδοση να έρχονται παίκτες από εκείνη τη χώρα. Έκανε καλό και στους ίδιους τους παίκτες γιατί προόδευσαν. Εγώ έτσι το βλέπω, το βλέπω με θετικό πνεύμα. Οι Αργεντίνοι δίνουν ένα κίνητρο στην ομάδα, όπως ο Καμπάτσο και ο Νοτσιόνι στο παρελθόν”.

Για το τι ξεχωριστό θα κάνει αν κατακτήσει την Euroleague: “Η μόνη μου έγνοια είναι πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά και η γυναίκα μου πίσω στη Μαδρίτη”.

Από την πλευρά του ο Καμπάτσο δήλωσε:

“Απολαμβάνω πολύ που είμαι εδώ. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να έχω κίνητρο. Αυτό είναι το κίνητρο για εμένα να είμαι σε Final Four”.

Για την διαφορά της φετινής με την περσινή Ρεάλ: “Είναι διαφορετική ομάδα η Ρεάλ φέτος. Θέλουμε να γράψουμε άλλη μια σελίδα στο βιβλίο της ομάδας και θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε αυτό”.

Για την φετινή σεζόν: “Ζήσαμε δύσκολες και καλές στιγμές, αλλά πάντα ήμασταν ενωμένοι. Αυτό το στοιχείο μας έφερε εδώ. Είναι συγκινητικό πως είμαστε εδώ. Πρέπει να έχουμε πάθος και να προσπαθήσουμε και να κατακτήσουμε το τρόπαιο”.

Για τους Αργεντινούς που βρέθηκαν στη Βιτόρια: “Έχουν αφήσει την σφραγίδα και τις αξίες τους οι Αργεντίνοι. Πολλοί θέλουν να έρχονται και να παίζουν στη Βιτόρια. Προσπαθούμε να βγάζουμε πάντα πράγματα που δεν βγαίνουν στο φύλλο της στατιστικής”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…