Κεντρική Basket League Η Basket League είναι σε σύγχυση!

Η Basket League είναι σε σύγχυση!

basketleague

Μια αγωνιστική απέμεινε για την ολοκλήρωση της Basket League στην κανονική διάρκεια και το σκηνικό που παρουσιάζεται δεν είναι καθόλου ευοίωνο για το ελληνικό (συλλογικό) μπάσκετ.

Από το final four της Euroleague απουσιάζουν οι “αιώνιοι”, από το final four του Basketball Champions League απουσιάζουν οι “αιώνιοι” της Θεσσαλονίκης και σήμερα στην ΚΕΔ ορίστηκε ο ανεπιθύμητος…Αναστόπουλος, προκαλώντας ουσιαστικά τις εξελίξεις από την μεριά του Ολυμπιακού. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ;

Η ΚΕΔ να πάρει τα μέτρα της και να κρατήσει ίσες αποστάσεις, οι ομάδες να βάλουν “νερό στο κρασί” τους και όλοι οι φορείς να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι… μέχρι να βρεθεί λύση. Ναι, αν συζητήσουν ανοιχτά, υπάρχει λύση, δεν μπορεί. Και η ΕΟΚ φυσικά να είναι αρωγός. Γενικά λόγια για κάποιους, τα πράγματα θα δείξουν άμεσα τι θα γίνει. Και η Πολιτεία δεν μπορεί να “νίπτει τας χείρας της”, πρόκειται για το πιο επιτυχημένο άθλημα της χώρας…(το λένε όλες οι διακρίσεις)!

Η ΑΕΚ μπορεί να λείπει από το BCL, αλλά κάνει σταθερά βήματα μπροστά. Για τις ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, που ταλαιπωρούνται από αποχές και αποχωρήσεις μπορεί να μας πει κάποιος γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι; Ο ΠΑΟΚ και ο Αρης δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις “4” που είναι στην Αμβέρσα…Ηταν φέτος μεγάλη ευκαιρία, ειδικά για τον “Δικέφαλο του Βορρά”, αλλά με υποσχέσεις και θα… δεν γίνεται τίποτα. Παρόλα αυτά, έστω και έτσι, όσοι έμειναν παλεύουν.

Για τον Αρη η χρονιά ήταν εντελώς ανάλατη και φυσικά η αποχή των Αμερικανών για τα χρωστούμενα ενός μήνα δεν ηχεί καλά στα αυτά των πιο μπασκετικών φιλάθλων της Ευρώπης… 

Χρειάζεται δουλειά η “μπασκετομάνα”, για να επανέλθει και επενδυτές.Πολλά τα μέτωπα και αρκετή η στενοχώρια για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τουλάχιστον φαίνεται να επιστρέφει και ο Ηρακλής, οπότε θα γίνουν τρεις οι ομάδες της Basket League. Να δούμε πως θα κυλήσουν τα πράγματα και θα ξανασχολιάσουμε την μπασκετική μας πραγματικότητα.

Τέλος, στα του ΝΒΑ Σίξερς και Μπλέιζερς κάνουν την έκπληξη, ενώ με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η σειρά στη Βοστώνη με τον “Giannis”. Καλώς η κακώς, το μπάσκετ είναι αυτό που αγαπάμε να βλέπουμε. Δεν αλλάζουν οι συνήθειες στα γεράματα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…