Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Γαλατσόπουλος: “Θα θέλαμε να μην έχει αποχωρήσει ομάδα”

Γαλατσόπουλος: “Θα θέλαμε να μην έχει αποχωρήσει ομάδα”

galatsopoulos

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τϋπου των ημιτελικών των playoffs του πρωταθλήματος. Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τόνισε ότι δεν ήθελαν να αποχωρήσει καμία ομάδα, αναφερόμενος φυσικά στον Ολυμπιακό που δεν κατέβηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

“Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας. Θέλω να συγχαρώ και τις τέσσερις ομάδες και να ευχηθώ καλή επιτυχία. Όλοι θα θέλαμε να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά η κανονική διάρκεια και τα playoffs και να μην αποχωρήσει ομάδα. Δεσμευτήκαμε για αλλαγές σε όλα τα μεγάλα ζητήματα για λύσεις.

Οι κανονισμοί της φετινής σεζόν δεν ήταν δυνατό να αλλάξουν στην διάρκειά της. Ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του απέναντι στην ομάδα του, τις υπόλοιπες ΚΑΕ και τους ιδιοκτήτες τους που ματώνουν βάζοντας λεφτά για να υπάρχει μπάσκετ. Στους παίκτες τους προπονητές και τα επιτελεία, και πάνω από όλα στο κοινό, που ήθελε να δει μπάσκετ. Η φετινή σεζόν να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικό, πιο ενωμένο και πιο δυνατό.

Οι βάσεις μπήκαν στις τέσσερις συνελεύσεις του ΕΣΑΚΕ που άνοιξαν διάφορα θέματα. Έχουμε συμφωνήσει στην κεντρική διαχείρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στη διαιτησία, για αυστηροποίηση των ποινών, στον άμεσο υποβιβασμό ομάδας που δεν θα αγωνιστεί σε ματς της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Στόχος είναι το νέο πρωτάθλημα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και των φιλάθλων. Να δημιουργεί ένα πρωτάθλημα που να αξίζει στους προπονητές, στους παίκτες και στους χορηγούς. Αν ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το πρωτάθλημα μας, θα τα καταφέρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …