Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αταμάν:”Θα κάνω τα πάντα για να πάρουμε την Ευρωλίγκα”

Αταμάν:”Θα κάνω τα πάντα για να πάρουμε την Ευρωλίγκα”

Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν, σε συνέντευξη του ενόψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, τόνισε ότι η ομάδα του έχει τον τρόπο να κερδίζει την Φενέρμπαχτσε αφού την έχει κερδίσει περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα, σημειώνοντας ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά και κατά συνέπεια είναι εύκολο να προετοιμάσει τους παίκτες του για τον ημιτελικό.

Παράλληλα, στάθηκε στο γεγονός ότι αυτός και η Εφές είναι 2 αγώνες μακριά από τον τίτλο, λέγοντας ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να την κατακτήσει.

Διαβάστε αναλυτικά:

-Τι σημαίνει για εσάς και την ομάδα σας να βρίσκεται και πάλι στη μεγάλη σκηνή του ευρωπαϊκού μπάσκετ;

“Είναι συναρπαστικό μετά από πολλά χρόνια που παλεύαμε να φτάσουμε ως το Final Four χωρίς όμως να τα καταφέρνουμε. Και ειδικά μετά την περσινή σεζόν που ήταν τραγική για την Έφες, όταν τερματίσαμε στην τελευταία θέση της κανονικής περιόδου. Οπότε αυτή η χρονιά ήταν πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα ήταν υπέροχο το γεγονός ότι στα τελευταία 7-8 παιχνίδια είχαμε 15.000-16.000 κόσμο δίπλα μας και sold out. Είναι συναρπαστικό για την Έφες”.

-Έχοντας τερματίσει πέρυσι στην τελευταία θέση της κατάταξης, όπως αναφέρατε, σας προκαλεί έκπληξη το πόσο βελτιώθηκε η ομάδα σας φέτος;

“Όχι, γιατί ανέλαβα πέρυσι στα μισά της χρονιάς και δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω αλλαγές στο ρόστερ. Αλλά στην αρχή της σεζόν φέτος, πήραμε 10 καινούριους παίκτες και δημιουργήσαμε πολύ καλή χημεία. Φυσικά, στην αρχή της χρονιάς ο στόχο μας δεν ήταν να παίξουμε στο Final Four. Θέλαμε να αλλάξουμε το κλίμα μετά την περσινή σεζόν και να φτάσουμε στα play off. Αλλά όταν άρχισε η σεζόν, αρχίσαμε να παίζουμε πολύ καλά και για μένα το Final Four δεν ήταν έκπληξη, γιατί το αξίζαμε”.

-Σε σχέση με τις άλλες ομάδες λίγοι από τους παίκτες σας έχουν την εμπειρία ενός Final Four. Αυτή η έλλειψη εμπειρίας θεωρείτε πως είναι κάτι θετικό ή κάτι αρνητικό για εσάς;

“Πάντα βλέπουμε τα θετικά. Ίσως να μην έχουμε μια ομάδα με εμπειρία Final Four, αλλά η ομάδα έχει δώσει τόσα παιχνίδια που ήταν σαν τελικοί φέτος, ειδικά στα play off με την Μπαρτσελόνα. Κλειστά παιχνίδια με καυτή ατμόσφαιρα. Πότε πιστεύω πως έχουμε αρκετή εμπειρία γι’ αυτά τα μεγάλα παιχνίδια”.

-Αυτή η σειρά πέντε αγώνων προετοίμασε τους παίκτες σας για αυτά τα “νικάω ή πηγαίνω σπίτι μου” παιχνίδια που θα δώσουν τώρα;

“Φέτος με κάθε αγώνα βελτιώναμε τον τρόπο που παίζαμε και στα πλέι οφ, και τα πέντε παιχνίδια μας βοήθησαν να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Ήταν μια πολύ σκληρή σειρά απέναντι σε μια ομάδα με διαφορετική στρατηγική και πολύ υψηλή αδρεναλίνη σε κάθε παιχνίδι. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι στον τρίτο αγώνα της σειράς και νικήσαμε 34 πόντους εκτός έδρας. Με παιχνίδια σαν κι αυτά η ομάδα μου έμαθε να παίζει καλό μπάσκετ σε δύσκολη ατμόσφαιρα και με μεγάλη πίεση”.

-Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσετε έναν αντίπαλο που γνωρίζετε πολύ καλά. Θα προτιμούσατε να αποφύγετε την Φενέρμπαχτσε;

“Από τη μία δεν είναι καλό να παίζεις απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, γιατί τελείωσαν στην κανονική περίοδο στην πρώτη θέση, έχουν μεγάλη ποιότητα και στο ρόστερ και στο τεχνικό επιτελείο. Από την άλλη, έχουν χάσει περισσότερες φορές από εμάς σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρώπης. Έχουμε αναμετρηθεί έξι φορές φέτος και έχουμε νικήσει τις τρεις. Είναι δυνατή μάχη μεταξύ μας”.

-Μετά από όλα αυτά τα μεταξύ μας παιχνίδια περιμένετε κάποια έκπληξη από την Φενέρμπαχτσε στους ημιτελικούς;

“Ξέρουμε τη στρατηγική και ξέρουμε πως δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποια μεγάλη έκπληξη, γιατί η Φενέρμπαχτσε είναι μια ομάδα που έχει το πλάνο της και παίζει το ίδιο πειθαρχημένο μπάσκετ. Οπότε για εμάς είναι έυκολο να προετοιμάσουμε το παιχνίδι. Μέχρι στιγμής τους αντιμετωπίσαμε στον τελικό του Κυπέλλου, το πρωτάθλημα, την Ευρωλίγκα, οπότε δεν περιμένουμε μεγάλες εκπλήξεις”.

-Τι μπορείτε να μας πείτε για τον άλλον ημιτελικό, ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Ρεάλ Μαδρίτης;

“Είναι ένα άλλο “κλειστό” παιχνίδι. Πάντα είναι “κλειστά” τα παιχνίδια όταν παίζουμε μεταξύ τους αυτές οι ομάδες, που έχουν μεγάλη εμπειρία. Είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι το φαβορί, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της, είναι τρεις-τέσσερις ώρες δρόμος με το αυτοκίνητο, οπότε θα έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα με τους οπαδούς της να οδηγούν στην Βιτόρια”.

-Το Final Four είναι ένα γεγονός μοναδικό. Πώς θα προετοιμάσετε τους παίκτες σας πνευματικά;

“Σε αυτό το επίπεδο, δεν νομίζω πως είναι τόσο σημαντικό. Δεν είμαστε κολλεγιακές ομάδες. Ναι, υπάρχουν περισσότερα ΜΜΕ και παράλληλες εκδηλώσεις και όλες οι ομάδες μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο, αλλά όταν έρχεται η ώρα της δράσης ένα παιχνίδι μπάσκετ είναι μόνο ένα παιχνίδι μπάσκετ”.

-Βλέποντας λίγο πιο μακριά, είναι η αρχή φέτος για να γίνει η Έφες μια μεγάλη δύναμη στην Ευρωλίγκα;

¨Ναι, πιστεύω πως το Final Four δεν είναι το τελευταίο βήμα για αυτή την ομάδα. Έχουμε δύο ακόμη αγώνες για τον τίτλο και πιστεύω πως η Έφες θα είναι στο ίδιο επίπεδο και τον επόμενο χρόνο”.

-Τι θα σήμαινε για εσάς προσωπικά να φτάσετε στην κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά;

“Είναι συναρπαστικό. Στην καριέρα μου έχω κατακτήσει σχεδόν τα πάντα: Τίτλους στην Τουρκία με διαφορετικές ομάδες, πρωταθλήματα, Κύπελλα… Το EuroCup με την Γαλατάσαραϊ, το Σαπόρτα με την Σιένα… Το μόνο που μου λείπει είναι ο τίτλος της Ευρωλίγκας. Οπότε φέτος είμαι δύο αγώνες μακριά και θα κάνω τα πάντα από πλευράς τακτικής, ψυχολογίας να φτάσω σε αυτόν το στόχο. Είναι συναρπαστικό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…