Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ασπίδα Ξάνθης – Προμηθέας 51-90

Ασπίδα Ξάνθης – Προμηθέας 51-90

promitheas1

Την πρώτη του νίκη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων πανηγύρισε ο Προμηθέας. Η ομάδα της Πάτρας συνέτριψε την Ασπίδα Ξάνθης με 90-51, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης και την έπιασε στη βαθμολογία (1-1).

Οι Πατρινοί δεν συνάντησαν αντίσταση κι έφτασαν δια περιπάτου στη νίκη, με κορυφαίο τον Μαντζούκα, ο οποίος είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και  κοψίματα. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Παπαδόπουλος με 24 πόντους.

Δεκάλεπτα: 9-25, 26-48, 42-76, 51-90

Διαιτητές: Γιαλμάν, Γκιόργκι, Ζούπανσιτς

Ασπίς Ξάνθης (Κασαρτζίδης): Σμυρλόγλου 9(3), Χαραλαμπίδης 6(2), Παναγιωτόπουλος 2, Παπαδόπουλος 24(4), Καρανικολίδης, Μπουγιουκλού, Παυλάκης 3, Παπανικολάου, Τιτόπουλος, Μακρίδης , Δελιαννίδης 7(1).

Προμηθέας Πάτρας (Κεσαπίδης): Καφεζάς 15(3), Δατσιάδης 11(1), Μπαζίνας 5(1), Μαντζούκας 16(2), Κολιός 2, Μερμίγκης 11, Λογοθέτης 7, Κουρουπάκης 5, Αδαμόπουλος 3, Γάρρας 5(1), Μαντίκος 10(2).

Δηλώσεις

Μαντζούκας (αθλητής Προμηθέα): Ετοιμαζόμαστε για το Σάββατο

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Προμηθέα Πάτρας, Λευθέρης Μαντζούκας δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Το σημερινό και το αυριανό παιχνίδι προσφέρονται για να είμαστε όσο γίνεται καλύτεροι και πιο έτοιμοι για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Εγινε το απαραίτητο ροτέισιον από τον προπονητή μας, έτσι ώστε να δοκιμαστούν διάφορα σχήματα».

Παπαδόπουλος (αθλητής Ασπίς): Παλέψαμε όσο μπορούσαμε

Από την μεριά της Ασπίδας Ξάνθης μίλησε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, που τόνισε: «Παλέψαμε τον αγώνα όσο μπορούσαμε. Οι αντίπαλοί μας ήταν δυνατότεροι και πιο έμπειροι και έφθασαν δίκαια και καθαρά στη νίκη. Συνεχίζουμε το τουρνουά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…