Κεντρική Basket League Άρης Τζόουνς: “Ήταν δύσκολη κατάσταση”

Τζόουνς: “Ήταν δύσκολη κατάσταση”

lucky jones pale aris

Ο Άρης δεν πραγματοποίησε καλή σεζόν φέτος, αλλά κατάφερε στο τέλος να μην κινδυνέψει η παρουσία του στην Basket League. Ο Λάκι Τζόουνς μίλησε για όσα έγιναν φέτος και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ήταν μία δύσκολη κατάσταση.

Αναλυτικά:

Για το ματς με την Κύμη: «Το προπονητικό επιτελείο σχεδίασε ένα πλάνο, μας είπε να βγούμε και να παίξουμε πολύ επιθετικά και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ξέραμε πόσο σημαντικός ήταν αυτός ο αγώνας και θέλαμε να εκτελέσουμε το πλάνο μας και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, για 40 λεπτά».

Αν περίμεναν ότι το παιχνίδι θα είχε τέτοια εξέλιξη: «Η αλήθεια είναι πως όχι. Περίμενα καλύτερο παιχνίδι από την Κύμη. Ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε από το πρώτο λεπτό της πρώτης περιόδου, μέχρι το τέλος της κι έτσι όπως συνεχίσαμε στο β’ δεκάλεπτο, με την πίεση που ασκήσαμε στον αντίπαλο, δεν του αφήσαμε κανένα περιθώριο. Θυμόμαστε τι έγινε στο παιχνίδι στην έδρα τους και δεν θέλαμε να επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο».

Για την βελτιωμένη απόδοση του στα τελευταία παιχνίδια: «Άλλαξα πνευματικά. Ο κόουτς Σάββας (σ.σ. Καμπερίδης), είναι ένας άνθρωπος με τον οποίον επικοινωνώ σε καθημερινή βάση και πριν από μερικές εβδομάδες, σε μια κουβέντα που είχαμε, μου είπε ότι έπρεπε να γίνω πιο επιθετικός, στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, μέχρι το τέλος της σεζόν. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός και δυνατός στην άμυνα και αυτό προσπάθησα να κάνω, με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ».

Αν θεωρεί πως η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της, χάνοντας πολλά παιχνίδια, στα οποία είχε τον έλεγχο: «Είναι πολλά τα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν. Προσπαθήσαμε να προκριθούμε στο Champions League, στην συνέχεια είχαμε το FIBA Europe cup, ήταν αρκετά τα παιχνίδια τα οποία αφήσαμε τη νίκη να μας γλιστρήσει μέσα από τα χέρια.

Ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση, γιατί είμαστε καινούργια ομάδα, πολλά διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικές προσωπικότητες, που πρέπει να γίνουμε ένα. Στα δύο παιχνίδια που απομένουν για να τελειώσει η σεζόν, θα ολοκληρώσουμε έτσι όπως πρέπει».

Πώς εξηγεί το γεγονός ότι η ομάδα λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση: «Η αλήθεια είναι πως μας αρέσει να λειτουργούμε υπό αυτή την πίεση. Είχαμε τις μεταπτώσεις μας κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά βρισκόμαστε σε μια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις και θέλουμε να τελειώσουμε δυνατά την σεζόν. Όπως μας λέει και ο κόουτς, δεν έχει σημασία πως ξεκινάς μια σεζόν, αλλά πως την τελειώνεις. Εύχομαι λοιπόν του χρόνου, να χτίσουμε κάτι καλύτερο».

Για το πως φαντάζεται την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν: «Προσωπικά θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι. Όπως είπα και προηγουμένως, θέλω να κάνουμε ένα δυνατό τελείωμα. Οι απαιτήσεις δεν είναι τόσο υψηλές, όσο στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά έχουμε ακόμη μπροστά μας δύο παιχνίδια και πρέπει να τα τελειώσουμε δυνατά. Αυτό το πάθος και ο ενθουσιασμός που έχουμε τώρα, να μας οδηγήσει και την επόμενη σεζόν».

Για το πάθος του κόσμου και την στήριξη του προς την ομάδα: «Περάσαμε από περίεργες καταστάσεις μέσα στην σεζόν, αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία, για να μπορέσει η ομάδα να βελτιωθεί. Δεν γίνεται με μια κίνηση του χεριού να γίνεις καλός, οπότε πρέπει να είμαστε υπομονετικοί»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…