Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Το τέλος…. του Πρίντεζη

Το τέλος…. του Πρίντεζη

printezis

Υπάρχει έστω ένας φίλος του Ολυμπιακού, που θέλει να πάει το βράδυ στο ΣΕΦ, για να παρακολουθήσει τον αγώνα με την Νταρουσάφακα, από τη στιγμή που η ομάδα του έχει αποκλειστεί; Αμφιβάλλω! Κι όμως, πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο ματς, όπου ενδέχεται να γραφτεί… ιστορία.

Πρώτο δεδομένο είναι πως το συγκεκριμένο ματς αποτελεί το «κύκνειο άσμα» του Νίκολα Μιλουτίνοφ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα στην Ευρώπη. Ο Σέρβος, που ήρθε στην Ελλάδα ως project και φεύγει ως ο κορυφαίος (ή εκ των κορυφαίων) σέντερ στη «γηραιά» ήπειρο, θα αγωνίζεται του χρόνου στο ΝΒΑ. Οι πιθανότητες να τον αφήσουν στον Ολυμπιακό οι Αμερικανοί εντάσσονται στα όρια του… στατιστικού λάθους, οπότε όσοι θέλουν να δουν το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς του «Μίλου», έχουν μία και μοναδική ευκαιρία.

Είναι, όμως, μόνο ο Μιλουτίνοφ που κλείνει τον κύκλο του στο λιμάνι; Είναι δεδομένο ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα συνεχίσει, όπως κι ο Κώστας Παπανικολάου. Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη οι πιθανότητες είναι μηδενικές, όσες και για να μην πάει στο ΝΒΑ ο Μιλουτίνοφ. Αλλά, ούτε εδώ κρύβεται η… ιστορικότητα της βραδιάς.

Είναι κάτι που εδώ και καιρό λέγεται στα… πηγαδάκια, κάτι που μοιάζει πιο κοντά από ποτέ: Το τέλος της παρουσίας του Γιώργου Πρίντεζη στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιό του είναι… βαρύ κι ασήκωτο κι η προσφορά του τα δύο τελευταία χρόνια δυσανάλογη. Θα επιμείνουν οι «ερυθρόλευκοι» στην επένδυση, θα υπάρξει κοινή διάθεση «κουρέματος», ή θα οδηγηθούν στο διαζύγιο οι δύο πλευρές;

Προσωπικά θεωρώ απίθανο να παραμείνει με αυτά τα χρήματα στον Ολυμπιακό ο «Πρι». Το αν θα θελήσει να κόψει μέρος του συμβολαίου του, αν θα αναζητήσει στο εξωτερικό την τύχη του, δεν το γνωρίζω και μάλλον κανείς δεν το γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Το βέβαιο είναι πως αν υπάρχει πιθανότητα να μην κρεμάσει τη φανέλα του ως παίκτης του Ολυμπιακού ο Πρίντεζης, τώρα είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αν (υπόθεση εργασίας) αυτό είναι το τελευταίο ματς του Πρίντεζη στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τότε η βραδιά έχει τη δική της (μελαγχολική) ιστορία. Σε κάθε περίπτωση, το τέλος ενός κύκλου είναι η αρχή του επόμενου. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να… επιστρέψουν, από μια σεζόν που σήμερα μοιάζει ολοκληρωτικά χαμένη και που ίσως να είναι.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί. Θαρρώ ότι αυτός θα είναι και αύριο προπονητής του Ολυμπιακού, όχι μόνο γιατί υπάρχει συμβόλαιο, αλλά επειδή υπάρχει ακόμα εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Κι αυτός θα κληθεί να οικοδομήσει, σχεδόν από μηδενική βάση τη νέα ομάδα.

Ο ΛεΝτέι, ο Τουπάν, ο Στρέλνιεκς, ο Τίμα, είναι παίκτες που δύσκολα θα μείνουν στο λιμάνι. Αντίθετα, για τους δύο περιφερειακούς (Γκος και Ουέμπερ) υπάρχει θετική σκέψη. Ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει έξι ξένους, μπορεί και περισσότερους αν δεν έχει υποχρεώσεις εντός ελληνικών συνόρων.

Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, ο Κόνιαρης μοιάζει να είναι ιδανική λύση για να αντικαταστήσει τον Μάντζαρη και… βλέπουμε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…