Κεντρική NBA Το ντεμπούτο του Ντόνσιτς στη Ρεάλ (vid)
NBA

Το ντεμπούτο του Ντόνσιτς στη Ρεάλ (vid)

luca doncic 4

Σαν σήμερα, πριν τέσσερα χρόνια και σε ηλικία μόλις  16 ετών, δύο μηνών και δύο ημερών πρωτοεμφανίστηκε στο κοινό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο βασικός υποψήφιος για rookie της χρονιάς στο ΝΒΑ, Λούκα Ντόνσιτς. Εκείνη την ημέρα (30/4/2016) σε ένα παιχνίδι της βασίλισσας με την Μάλαγα ο Πάμπλο Λάσο τον χρησιμοποίησε για 2 περίπου λεπτά, με τον Σλοβένο να προλαβαίνει να σκοράρει και ένα τρίποντο.

Ο Λούκα Ντόντσιτς με το ντεμπούτο του εκείνη την ημέρα, έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και ο τρίτος νεότερος στην ιστορία της ACB, μετά τους Ρίκι Ρούμπιο (14 ετών, 11 μηνών) και Άνχελ Ρέμπολο (15 ετών, 3 μηνών).

O άσσος των Mάβερικς έχει δηλώσει χαρακτηριστικά για το ντεμπούτο του: «Εκείνη την ημέρα θα τη θυμάμαι σε ολόκληρη τη ζωή μου».

Και τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα με τον τίτλο του MVP παρέα, το Ευρωμπάσκετ με την φανέλα της Σλοβενίας, ένα λαμπρό ξεκίνημα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και πιθανότατα το βραβείο του rookie της χρονιάς.

Δείτε το βίντεο με το πρώτο του τρίποντο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…