Κεντρική Γ' Εθνική “Πετυχημένη η χρονιά για το εφηβικό του Απόλλωνα, οι παίκτες έγιναν καλύτεροι στην πορεία…”

“Πετυχημένη η χρονιά για το εφηβικό του Απόλλωνα, οι παίκτες έγιναν καλύτεροι στην πορεία…”

efiviko apollon

Toν απολογισμό της φετινής σεζόν (2018/19) σε ό,τι αφορά το εφηβικό τμήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς έκανε ο Κώστας Κεσίδης. Ο Έλληνας κόουτς εξήγησε γιατί η χρονιά θεωρείται πετυχημένη βάσει των συνθηκών που υπήρχαν ενώ -μεταξύ άλλων- στάθηκε στην αγωνιστική πρόοδο που είχαν οι καλαθοσφαιριστές αλλά και γενικότερα το σύνολο της ομάδας κατά την διάρκεια της σεζόν.

To εφηβικό τμήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις (δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες) απέναντι στους Αετούς Πολίχνης παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την φάση των “16” της ΕΚΑΣΘ, εκεί όπου ολοκληρώθηκε η φετινή πορεία με παιχνίδια κόντρα στους Μαχητές Δόξας Πεύκων Α.Σ..

efiviko apollon 2

Ο Κεσίδης ανέφερε στο mgskapollon.gr:

“Προτεραιότητα οι σχολικές υποχρεώσεις, όλοι προσπάθησαν και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος”

Για την “γεύση” που άφησε η αγωνιστική χρονιά 2018/19: “Χάρηκα πάρα πολύ γιατί γνώρισα ένα καινούριο γκρουπ από νέα παιδιά που δεν είχα ξαναγνωρίσει ποτέ. Παρέλαβα την ομάδα -δεν την διάλεξα- και με μεγάλη μου χαρά δούλεψα με τα συγκεκριμένα παιδιά. Ο καθένας, ένας-ένας, ήταν σούπερ απέναντι σε μένα και απέναντι στην ομάδα σε ό,τι αφορά την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα. Αυτό είναι το πρώτο και το κυριότερο. Προσπάθησαν όλοι. Το θέμα είναι ότι είχαμε πολλά παιδιά που είναι στη Γ’ Λυκείου και έχουν Πανελλήνιες μπροστά τους. Οπότε οι υποχρεώσεις του σχολείου εννοείται πως έχουν προτεραιότητα.

Μια μικρή δυσκολία μέσα στη χρονιά ήταν οι ώρες, τα γήπεδα και όλα αυτά σε σχέση με τα φροντιστήρια των παιδιών. Οπότε, μετά από κάποιο σημείο δεν είχαμε την ευκαιρία να προπονούμαστε όλοι μαζί πάντα. Πάντως όλοι έγιναν καλύτεροι παίκτες στην πορεία. Σαν σύνολο γίναμε καλύτεροι στην πορεία και το πιο σημαντικό από όλα είναι πως δημιουργήσαμε σχέσεις μεταξύ μας. Κάποια παιδιά που ήταν στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, δέσανε περισσότερο. Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον χρόνο που αφιερώσαμε όλοι στη φετινή σεζόν του εφηβικού και το αποτέλεσμα, το να φτάσουμε στους «16» της διοργάνωσης, επίσης ήταν πάρα πολύ ευχάριστο”.

 

kesidis

“Είχαμε τραυματισμούς και λόγω των συνθηκών ήταν επιτυχία η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης”

Για την φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε με πρόκριση στους “16” τους πρωταθλήματος: “Προσωπικά και σίγουρα και οι παίκτες της ομάδας, κοιτάμε πάντα ψηλά. Μπορούμε να το δούμε ως επιτυχία, μπορούμε και να μη το δούμε ως επιτυχία. Αποτυχία δεν είναι σίγουρα… Πέντε παιδιά τραυματίστηκαν στην πορεία και αναγκάστηκαν να λείψουν στο τέλος της σεζόν. Είχαμε τις δυσκολίες που προανέφερα, με τα μαθήματα και τα προγράμματα. Οπότε από την μια άποψη, μπορούμε να το κοιτάξουμε και να πούμε πως υπερβάλαμε εαυτούς και είναι αρκετά καλή επιτυχία το να φτάσουμε στους «16».

Συν το γεγονός πως είχαμε μια πολύ αξιόλογη και δυνατή ομάδα απέναντί μας, τους Μαχητές Πεύκων. Οπότε αν το κοιτάξουμε έτσι, ναι, ήταν μια πετυχημένη χρονιά για το τμήμα. Γενικά η πορεία στους «16» είναι μια καλή πορεία αλλά δεν το λες και επιτυχία, αν το κοιτάξεις γενικά και σφαιρικά από έξω. Όμως για μένα προσωπικά ήταν επιτυχία, λόγω των συνθηκών της σεζόν και λόγω της προσπάθειας που κατέβαλλαν τα παιδιά από την αρχή ως το τέλος. Τα παιδιά έγιναν καλύτεροι ως παίκτες και δέσανε σαν σύνολο στην πορεία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα”.

Τα “ευχαριστώ” του Κεσίδη

Κλείνοντας, ο Κεσίδης θέλησε να ευχαριστήσει την ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον έφορο, Χρήστο Χριστοφορίδη, τους γονείς, αλλά και τους παίκτες στους οποίους ευχήθηκε για την συνέχεια των σχολικών υποχρεώσεών τους. Συγκεκριμένα είπε:

“Εγώ προσωπικά ευχαριστώ πάρα πολύ την ομάδα του Απόλλωνα που με εμπιστεύτηκε σε αυτό το συγκεκριμένο τμήμα (σ.σ. εφηβικό). Ακόμη πιο μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν, με τα παιδιά τους όλη την σεζόν. Πολύ μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, στα ίδια τα παιδιά που θυσίασαν τον χρόνο και τον κόπο τους μέσα στην σεζόν.

Και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Χρήστο Χριστοφορίδη, τον έφορο της ομάδας, ο οποίος έτρεχε για τα πάντα προκειμένου να κάνει την ζωή μας πολύ πιο εύκολη καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες. Εύχομαι να περάσουν στις σχολές που στοχεύουν και καλή σταδιοδρομία στα παιδιά που είναι στη Β’ Λυκείου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (4ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Στην κορυφή οι Τιτάνες. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία. Την 1η θέση στο…