Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Έχει μεγαλύτερη βαρύτητα αυτή η νίκη”

“Έχει μεγαλύτερη βαρύτητα αυτή η νίκη”

Το Ρέθυμνο πήρε ένα σπουδαίο διπλό, καθώς επικράτησε της Κύμης και πλέον αύξησε τις πιθανότητες παραμονής του. Ο προπονητής της κρητικής ομάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος, τόνισε ότι αυτή η νίκη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και συνεχάρη τους παίκτες του.

Αναλυτικά:

“Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτήν την πολύ σημαντική νίκη. Μπορεί κάθε νίκη να δίνει δύο βαθμούς, αλλά έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και την κάνει να φαίνεται σπουδαιότερη η ψυχολογική συνθήκη κάτω από την οποία αγωνίζεται ο αθλητής. Απόψε ήταν για εμάς μια συνθήκη χωρίς επόμενη ημέρα για την ομάδα μας σε ένα ματς που άμα χανόταν η ομάδα ρεαλιστικά θα έβλεπε κατάματα τον υποβιβασμό.

Για αυτόν τον λόγο δίνω διπλά συγχαρητήρια στα παιδιά που διατήρησαν την πνευματική τους διαύγεια και πήραν σωστές αποφάσεις στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε δηλώσει και πριν το ματς ότι πρωταρχικός μας στόχος ήταν να μην χαλάσουμε το μυαλό μας γνωρίζοντας ότι η Κύμη είναι μια ομάδα που αμύνεται πολύ επιθετικά, ανοίγει την άμυνα της στα 4/4 του γηπέδου και είναι και μια ομάδα που αντεπιτίθεται και σθεναρά όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι εμείς είχαμε θέσει δύο προτεραιότητες, αμυντικά να περιορίσουμε την εκτελεστική δεινότητα του αντιπάλου στα μακρινά σουτ, που βάση του 27% το πετύχαμε, και να ελέγξουμε και την ικανότητα της να σκοράρει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Δώσαμε μόλις 9 τέτοιους πόντους, οπότε σε αυτό το σκέλος είμαστε ευχαριστημένοι. Επιθετικά θέλαμε να δώσουμε έμφαση στο δημιουργικό μας κομμάτι, αφού το παιχνίδι μας είχε γίνει πολύ προβλέψιμο.

Βάσει των 24 ασίστ, που ήταν το μεγαλύτερο μας νούμερο μέχρι σήμερα, νομίζω δικαιώνεται η διαχείριση των κατοχών μας στο επιθετικό σκέλος. Είναι θλιβερό το ότι όπως τα έχει φέρει η τύχη και έτσι όπως είναι η βαθμολογία δύο από τα υγιέστερα σωματεία των τελευταίων ετών της ελληνικής Α1 από ότι φαίνεται ανταγωνίζονται πια η μία την άλλη για την παραμονή. Οπότε θα ήθελα πολύ να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ισίδωρο, αλλά θα ήταν άκομψο να το κάνω αφού η επιτυχία της Κύμης θα είναι αποτυχία δική μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…