Κεντρική NBA “Bόμβα” Σίλβερ για NBA! “Σκέψεις για περιορισμό των παιχνιδιών και των λεπτών ενός αγώνα”
NBA

“Bόμβα” Σίλβερ για NBA! “Σκέψεις για περιορισμό των παιχνιδιών και των λεπτών ενός αγώνα”

ΝΒΑ Σίλβερ

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ μίλησε σε επίσημη συνέλευση του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο για τον τρόπο διεξαγωγής της λίγκας, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα τόσο μεγάλο αριθμό παιχνιδιών στην κανονική περίοδο, κάνοντας λόγο για ενδιάμεσα τουρνουά όπως στο ποδόσφαιρο!

“Το σύστημα διεξαγωγής που έχουμε αυτή τη στιγμή παρουσιάζει μία σεζόν 82 αγώνων και δεν υπάρχει κάτι μαγικό γύρω από αυτό. Μου αρέσουν οι παραδόσεις, αλλά από την άλλη πλευρά το σύστημα είναι 50 ετών και παραπάνω.

Αυτός είναι ο λόγος που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να κοιτάξω διαφορετικών ειδών συστήματα διεξαγωγής, εναλλακτικά τουρνουά μέσα στη σεζόν για παράδειγμα. Δεχόμενοι ακόμη ότι οι αθλητές έχουν τόσα μίλια στις πλάτες τους, ίσως υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος να το παρουσιάσεις. Υποθέτοντας ότι οι παίκτες θα έχουν 82 αγώνες, ίσως θα έπρεπε κάποιοι εξ αυτών να είναι για την κανονική περίοδο και να υπάρξουν δύο άλλα τουρνουά κατά την διάρκεια της χρονιάς”, τόνισε ο Σίλβερ.

“Ξέρω ότι για τους περισσότερους Αμερικανούς αυτό είναι πολύ ξένο, επειδή δεν έχουν συνηθίσει να έχουν διαφορετικούς στόχους κατά την διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στο διεθνές ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί χρόνος να δημιουργήσουμε νέες παραδόσεις, επειδή αρχικά η αντίδραση θα είναι ότι ουδείς ασχολείται ποιος θα κερδίσει δύο τουρνουά μέσα στην χρονιά. Αυτό που μετράει στο τέλος είναι το πρωτάθλημα.

Για αυτό χρειάζεται να κάνουμε μακροπρόθεσμα πλάνα. Θα ήταν δίκαιο για τον θεατή αν επιστημονικά αποδεικνυόταν ότι 82 παιχνίδια είναι πάρα πολλά για τους παίκτες. Το δέχομαι αυτό και είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε”, πρόσθεσε.

Ακόμα στάθηκε στον χρόνο διάρκειας ενός παιχνιδιού, κάνοντας σύγκριση των 48 λεπτών του ΝΒΑ με τα 40 σε κολεγιακό και παγκόσμιο μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…