Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παπαπέτρου: “Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ότι στο “Νίκος Γκάλης””

Παπαπέτρου: “Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ότι στο “Νίκος Γκάλης””

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μια μέρα πριν το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για τον πληγωμένο εγωισμό των πράσινων και την απουσία του Γιούλ. Παράλληλα, τόνισε πως το τριφύλλι μπορεί να μετατρέψει τον Ταβάρες από πλεονέκτημα σε μειονέκτημα για τη “Βασίλισσα”.

Αναλυτικά:

«Είμαστε πανέτοιμοι. Είμαστε όλη η ομάδα εδώ. Πέραν του θέματος του Γκιστ όλοι είμαστε έτοιμοι στην ομάδα και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε να κερδίσουμε παιχνίδι εδώ που ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο».

Για το 2-0  της Ρεάλ στην κανονική περίοδο και τον πλήγωμένο εγωισμό της ομάδας: «Είναι λίγο πληγωμένος ο εγωισμός μας από τη μία πλευρά, έχομε χάσει δύο παιχνίδια, ειδικά το δεύτερο θεωρούσαμε ότι ήταν δικό μας παιχνίδι και θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε αρκετά καλύτερα απ’ ότι στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε».

Για την απουσία του Γιουλ: «Ο Γιουλ είναι πολύ σημαντικός για την Ρεάλ. Είναι μια ομάδα πλήρης σε όλα τα σημεία. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Η Ρεάλ είναι πανέτοιμη να παίξει καλό μπάσκετ και να εκμεταλλευτεί την έδρα της.»

Για το πόσο σημαντικό είναι το πλεονεκτήματος έδρας: «Κατά τη δική μου άποψη το πλεονέκτημα είναι σημαντικό. Δεν είναι κάτι που κρίνει τη σειρά. Αυτό το κάνει η διάρκεια. Έχουμε μπροστά μας το αυριανό παιχνίδι και μόνο αυτό σκεφτόμαστε πώς να πάρουμε τη νίκη.»

Για το γρήγορο τέμπο που θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός: «Παίζουμε ελεγχόμενα γρήγορα. Όταν βγαίνουμε στο ανοιχτό γήπεδο με υπεροχή αριθμητική τότε είμαστε πραγματικά πολύ καλοί. Δεν μπορείς να σταματήσεις αυτό το πράγμα. Δεν νομίζω πως είμαστε ομάδα που σουτάρει χωρίς κανένα λόγο. Θέλουμε να τρέξουμε και να εκμεταλλευτούμε την καλή μας άμυνα και να σταματήσουμε το δικό τους transition που είναι πολύ επικίνδυνο. Πάει σε όλη την ομάδα αυτό το στυλ. Όλοι έχουν δώσει το κάτι παραπάνω για να κάνει αυτή την υπέρβαση. Πριν δύο μήνες αυτό θεωρούνταν ανέφικτο.»

Για τον Ταβάρες: «Ο Ταβάρες στέκεται πολύ κάτω από το καλάθι, να κόψει τις φάσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει κίνηση. Έχουμε παίκτες που μπορούν να ματσάρουν πολύ καλά μαζί του. Είναι φόβητρο, αλλά με σωστή λειτουργία, μπορεί να αποτελέσει μειονέκτημα για τη Ρεάλ.»

Για το πιο κρίσιμο παιχνίδι στη σειρά: «Δεν υπάρχει πιο κρίσιμο παιχνίδι. Γίνονται τα πάντα. Το θέμα είναι η σταθερότητα και ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη, για να περάσει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μέικον – «Έχουμε αυτοπεποίθηση με τον Πέρι»

Το γεγονός ότι έχουν την αυτοπεποίθηση που πρέπει ο Μέικον και ο Πέρι, προκειμένου να καλυ…