Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Όταν ο “Παπ” συνάντησε τον “Παπ”

Όταν ο “Παπ” συνάντησε τον “Παπ”

d3fh8aowaaa30mf

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Ρεθύμνου στην Κρήτη, με τον Κώστα Παπανικολάου να σημειώνει τη 216η εμφάνιση του με τους “ερυθρόλευκους” και να “πιάνει” στην έκτη θέση της σχετικής λίστας των Πειραιωτών, τον Δημήτρη Παπανικολάου.

Αναλυτικά το θέμα του ΕΣΑΚΕ:

Μένοντας για 21:24 στο παρκέ του “Μ.Μερκούρη”, ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποίησε τη 216η εμφάνιση του στην Basket League με τον Ολυμπιακό και με αυτήν “έπιασε” τον άλλον Παπανικολάου της ερυθρόλευκης ιστορίας, τον Δημήτρη, στην 6η θέση της σχετικής λίστας της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μέτρησε 216 παιχνίδια Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, φορώντας τα “ερυθρόλευκα” από το 1995 μέχρι το 2002, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έφτασε αυτόν τον αριθμό, διανύοντας την 8η σεζόν του στην ομάδα (2009-13 και 2015-19).

Ο 28χρονος φόργουορντ έχει “σκαρφαλώσει” σε όλες τις ιστορικές λίστες του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα…

osfp01041923

Ακόμη…

*Με τις επτά ασίστ που είχε σήμερα και που είναι ατομικό ρεκόρ περιόδου, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έφτασε τις 694 στην Betshop Basket League κι έγινε ο 17ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο διεθνής γκαρντ ξεπέρασε τον Μπάιρον Ντίνκινς που είχε 693.

*Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έγινε ο 11ος ξένος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Με τους 14 πόντους του, έφτασε τους 702 και ξεπέρασε τον Τζόνι Ρότζερς που φορώντας τα ερυθρόλευκα στη διετία 1997-99, σημείωσε 692 πόντους.

Με τα επτά εύστοχα δίποντα του, ο Σέρβος έφτασε τα 279 και μπήκε στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας των ξένων παικτών του Ολυμπιακού, προσπερνώντας τον Ιγκνάθιο Ντε Μιγκέλ που είχε 276 στην τετραετία 1999-2003.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός έμεινε χαμηλά στα επιθετικά ριμπάουντ, ανανεώνοντας μόνο τρεις επιθέσεις του και ισοφαρίζοντας τη χαμηλότερη φετινή επίδοση της Betshop Basket League. Τρία επιθετικά ριμπάουντ είχε και η ΑΕΚ στο εντός έδρας παιχνίδι της με το Ρέθυμνο Cretan Kings της 16ης αγωνιστικής.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα νικήσουμε την Εφές στην έδρα της»

Στις δυσκολίες της ερχόμενης αναμέτρησης αναφέρθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Λίγο πριν από τ…