Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Όσοι τολμούν πληρώνονται

Όσοι τολμούν πληρώνονται

ref1

Θυμόσαστε την ιστορία με τον Ανέστη Πανταζή και τους υπόλοιπους διαιτητές, που κινήθηκαν νομικά για να πάρουν τα οφειλόμενα από την ΕΟΚ; Για όσους το έχουν ξεχάσει, η Ομοσπονδία έσπευσε ασθμαίνοντας να συμβιβαστεί εξωδικαστικά, πληρώνοντας όλο το ποσό (και άμεσα) στους «γκρίζους», προκειμένου να μην φτάσει το θέμα στις δικαστικές αίθουσες.

Παρότι οι διοικήσεις της ΟΔΚΕ και των Συνδέσμων δεν εκμεταλλεύτηκαν το δεδικασμένο και δεν παρακίνησαν (το αντίθετο) τους διαιτητές να κινηθούν δικαστικά, για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, άλλοι 15 μπήκαν στο ίδιο μονοπάτι με την πρώτη… παρέα των «ανταρτών». Αποτέλεσμα;

Πριν από τρεις ημέρες εξοφλήθηκαν, παίρνοντας συνολικά 55.000 ευρώ! Και αυτούς η ΕΟΚ έσπευσε να τους πληρώσει, πριν… ανοίξει μύτη. Γιατί, είπαμε, δεν θέλουν να φτάσει το θέμα στα δικαστήρια, οπότε όποιος κινηθεί, είναι δεδομένο ότι θα κερδίσει τα χρήματα που του οφείλονται.

Οι 15 διαιτητές (γνωρίζουμε τα ονόματά τους) άντεξαν τις πιέσεις που τους ασκήθηκαν και πλέον νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι, όχι τόσο γιατί πήραν τα χρήματά τους (ήταν το ζητούμενο), αλλά γιατί έδειξαν με τη στάση τους ότι είναι πιο δυνατοί, από ένα σύστημα που καταρρέει και που στηρίζεται μόνο σε… κούφιες απειλές, που εκτοξεύουν πρόθυμοι αυλικοί, αλλά και σαχλά άρθρα στο μπλοκ της ξεφτίλας.

Πλέον, η βιωματική εμπειρία λέει πως όποιος διαιτητές δεν κινηθεί για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα (κάποια εξ αυτών είναι στο όριο της παραγραφής), είναι υπόλογος στον εαυτό του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…