Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μπάνκι: “Θέλουμε έναν παίκτη” – Τι δήλωσε για Μπουρούση

Μπάνκι: “Θέλουμε έναν παίκτη” – Τι δήλωσε για Μπουρούση

Ο Λούκα Μπάνκι ήταν απογοητευμένος από τη συντριβή της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για τη βαριά ήττα της ομάδας του, ενώ ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου και για τα μεταγραφικά.

“Πολύ σκληρή ήττα για εμάς. Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μια τόσο καλή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Ήμασταν προετοιμασμένοι να παίξουμε σε υψηλή ταχύτητα. Αλλά από τα 5 πρώτα λεπτά κατάλαβα ότι το πνεύμα μας δεν ήταν σωστό. Αντιδρούμε όταν βρήκαμε τις πρώτες δυσκολίες. Και περίμενα καλύτερη προσπάθεια, μεγαλύτερη ένταση και μεγαλύτερη θέληση στα miss match.

Για τον Παναθηναϊκό όλα έγιναν πιο εύκολα όταν κάναμε 17 λάθη. Τους επιτρέψαμε να εκμεταλλευτούν και τη διαφορά μεγέθους, βάζοντας σχεδόν 73 πόντους στο ζωγραφιστό. Έπρεπε να βρούμε εναλλακτικές, που είναι δύσκολο, αλλά δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση και τη συμπεριφορά μας στο παρκέ. Η γλώσσα του σώματός μας πρόδιδε ότι δεν ταιριάζει με την ταυτότητά μας. Για πάρα πολλούς λόγους, είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη στιγμή της σεζόν που πρέπει να την προσεγγίσουμε με τον κατάλληλο χαρακτήρα και μετά με την ικανότητα”, τόνισε αρχικά ο Λούκα Μπάνκι.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο Μπουρούσης: “Άκουσα πως πριν μερικές μέρες κάποιος έβαλε το όνομά του σε ένα σάιτ, αλλά κανείς δεν έχει συζητήσει μαζί μου γι αυτό. Ακούγεται σαν… fantasy basketball!”

Για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ: “Χρειαζόμαστε έναν παίκτη μέχρι το τέλος της regular season και αυτό είναι ξεκάθαρο μετά τον τραυματισμό του Ματσιούλις. Πρέπει να βρούμε κάποιον που θα είναι διαθέσιμος άμεσα”.

Για την εικόνα της ΑΕΚ με τους «αιωνίους»: “Σε αυτά τα παιχνίδια υποφέραμε πολύ. Περισσότερο όσον αφορά την φυσική κατάστασή μας. Περίμενα να προσεγγίσουμε αυτό το παιχνίδι καλύτερα. Σε αυτούς τους αγώνες παίξαμε σε όχι τόσο καλή κατάσταση και έπρεπε να ήμασταν διαφορετικοί. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά όταν οι αντίπαλοί μας παίζουν με αυτή τη διάθεση είναι δύσκολο να τους ανταγωνιστούμε. Αν πιστεύετε ότι οι ομάδες μας είναι χειρότερες από τους αιωνίους και εγώ χειρότερος από τους προπονητές τους, θα το δεχτώ. Αλλά θα πολεμήσω μέχρι το τέλος, ακόμα και τα δικά μου όρια για να βγάλω το καλύτερο από τους παίκτες μας”.

Για το ελληνικό στοιχείο της ΑΕΚ: “Δεν μπορώ να συγκρίνω τις ομάδες. Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες μου. Διαχειρίζονται μια δύσκολη κατάσταση. Προσπαθούμε να χτίσουμε την ταυτότητά μας. Κάποια στιγμή ήμασταν όλοι συναρπαστικοί. Φυσικά είμαι απογοητευμένος, όχι για την ποιότητά τους, αλλά για την συμπεριφορά τους στο παρκέ. Οι οπαδοί μας αξίζουν περισσότερα. Το μυαλό δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα προβλήματα που έχουν οι παίκτες μας. Η κατάσταση είναι εκτός πραγματικότητας όμως. Νιώθω κουρασμένος, άδειος, απογοητευμένος. Χωρίς να έχω όλους τους παίκτες μου από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε. Δεν χάνω την θέλησή μου και νιώθω νευριασμένος να μάχομαι κόντρα στη μοίρα. Αλλά δεν με ικανοποιεί καθόλου, να βλέπω τους παίκτες μου να τρέμουν ή να σκύβουν τα κεφάλια και να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Βεβαιότητα στην ΑΕΚ για άρση των ban, κανένα θέμα με Χάρις

Στην ΑΕΚ επικρατεί βεβαιότητα ότι τα εναπομείναντα ban θα αρθούν εγκαίρως. Παράλληλα, δεν …