Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Η πίστη του Βόβορα για την παραμονή του Πιτίνο: “Θα πόνταρα ότι θα μείνει…”

Η πίστη του Βόβορα για την παραμονή του Πιτίνο: “Θα πόνταρα ότι θα μείνει…”

Βόβορας

Για την αγωνιστική… πρόοδο του Παναθηναϊκού αλλά και για τον Ρικ Πιτίνο μίλησε ο συνεργάτης του, Γιώργος Βόβορας.

Συγκεκριμένα είπε στον “ΣΠΟΡ ΦM”:

Για την επίδραση του Ρικ Πιτίνο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού:«Μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία και είναι πολύ σημαντική για την καριέρα μας. Παίρνουμε πολλά μαθήματα για το πώς προσεγγίζουν το άθλημα στις ΗΠΑ. Σε αυτό οι Ευρωπαίοι προπονητές μπορούν να μάθουν πολλά. Κοιτάζουν πρώτα τον παίκτη και μετά το άθλημα. Είναι σημαντικό να βλέπει ο παίκτης ότι πρώτα προσπαθείς να βελτιώσεις την ψυχοσύνθεσή του και τον ίδιο σαν παίκτη και μετά να προσπαθείς να μεταφέρεις τη φιλοσοφία σου στους παίκτες. Η προτεραιότητα του κ. Πιτίνο ήταν να μάθει τους παίκτες και μετά να περάσει τη φιλοσοφία του και σε μας. Μαθαίνουμε πολλά και απολαμβάνουμε κι εμείς τη συνεργασία αυτή, γιατί μαθαίνουμε ότι το μπάσκετ δεν είναι μόνο τακτική».

Για την αλλαγή στην επιθετική τακτική του Παναθηναϊκού: «Ακούς 50 φορές σε κάθε προπόνηση την φράση paint touch, δηλαδή ζητά να ακουμπήσει η μπάλα στη ρακέτα. Ήταν κάτι που ανάγκασε τους ψηλούς μας να είναι πιο ενεργοί. Είδαμε και τον Γκιστ να ποστάρει στο κέντρο της ρακέτας».

Για την αγωνιστική άνοδο του Παπαγιάννη: «Η μεταμόρφωση του Γιώργου είναι ένα ακόμη παράσημο στην καριέρα του κ. Πιτίνο. Τον πίστεψε από την πρώτη μέρα που ήρθε, θεωρούσε πως μπορεί να αλλάξει επίπεδο την ομάδα. Δούλεψε πολύ μαζί του, κάνει σκληρές προπονήσει με τους παίκτες που θέλει να βελτιώσει και μετά από λίγο καιρό είδαμε αυτά τα αποτελέσματα. Ο Γιώργος ανταποκρίθηκε πάρα πολύ κι αυτό είναι ένα τεράστιο κέρδος για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Παπαγιάννης έχει τεράστιο ταβάνι και πρέπει να συνεχίσει να κάνει άλματα».

Για την εγκατάλειψη της άμυνας με αλλαγές: «Η άμυνα με αλλαγές έδωσε πρωταθλήματα στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, όπως πέρσι στη σειρά με τον Ολυμπιακό. Δεν πρέπει να την αφορίζουμε. Ήταν διαφορετική η ομάδα φέτος. Είχαμε και κάποιες ατυχίες φέτος, όπως με τον τραυματισμό του Παπαπέτρου».

Για την αυτοπεποίθηση του Παναθηναϊκού: «Παιχνίδι με παιχνίδι αρχίσαμε να φτιάχνουμε την ψυχολογία μας. Μετά τις συνεχόμενες ήττες εκτός έδρας κάναμε μια συζήτηση στα αποδυτήρια. Είπε μετά το ματς με τη Μακάμπι πως στόχος μας δεν είναι να περάσουμε στα playoffs, αλλά να πάμε στο Final Four. Πριν το ματς της Μόσχας, έλεγε πως πάμε να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ. Όταν τα λες συνέχεια και με μια τεράστια πειθώ, όλα μπαίνουν στο μυαλό σου. Υπήρχε μια ηρεμία στην ομάδα και περίμενε τη στιγμή της. Δουλεύει πάρα πολύ με τους παίκτες στο μυαλό τους και γι’ αυτό έχει μεταμορφωθεί στα εκτός έδρας».

Για το αν πιστεύει πως θα παραμείνει και τη νέα σεζόν ο Πιτίνο:«Αυτό το ξέρουν καλύτερα ο κόουτς και ο πρόεδρος. Όλοι αυτό θα θέλαμε. Έχει κερδίσει τους πάντες με την παρουσία του. Θα πόνταρα ότι θα μείνει. Σημαίνει πολλά η παρουσία του για τον Παναθηναϊκό και τον ελληνικό αθλητισμό. Απολαμβάνει την ελληνική πραγματικότητα, του αρέσει πολύ στην ομάδα και είναι ένας άνθρωπος που προσαρμόζεται σε διαφορετικά πράγματα. Έχει έρθει σε έναν διαφορετικό κόσμο, αλλά πάντα είναι θετικός, δεν θα παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Είναι ένας άνθρωπος που απολαμβάνει το μπάσκετ και δεν τον ενδιαφέρει να εστιάσει σε πράγματα που μπορεί να τον επηρεάσουν. Γι’ αυτό και έχει φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Πάνω από όλα γι’ αυτόν είναι η αγάπη για το μπάσκετ».

Για τα playoffs με την Ρεάλ: «Τα playoffs είναι τελείως διαφορετικά από τη regular season. Συνήθως κρίνονται σε λεπτομέρειες και πρέπει να κυνηγήσεις κάθε πιθανότητα να κερδίσεις. Θα πάμε στη Μαδρίτη με στόχο να πάρουμε ένα από τα δύο ματς. Στόχος μας είναι να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού. Έχουν κάποια δίλεπτα ή τρίλεπτα που ξεφεύγουν και πρέπει να τα περιορίσουμε. Δεν μπορείς να εφησυχάσεις ούτε για ένα λεπτό. Επίσης χρειάζεται σωστή διαχείριση συναισθημάτων από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πέρσι η Ρεάλ μπήκε στο δεύτερο ματς και έκανε ένα εξαιρετικό ματς παρά την ήττα της στο πρώτο. Γνωρίζουμε τη δυσκολία που υπάρχει, αλλά υπάρχει μεγάλη πίστη στα αποδυτήρια».

Για τα «κλειδιά» για την πρόκριση: «Χρειαζόμαστε όλοι οι παίκτες να βοηθήσουν. Θα είναι μια μεγάλη σειρά και δεν φτάνει ένα μικρό ροτέισον. Και ο Ίαν που έχει εμπειρία έδειξε ότι μπορεί να μας δώσει τα ποιοτικά λεπτά που χρειαζόμαστε. Η μεγάλη μας δύναμη αυτή τη στιγμή είναι μέσα στο καλάθι, όχι μόνο με τους ψηλούς, αλλά ακόμη και για τον Νικ που μπορεί να δημιουργήσει μέσα από τη ρακέτα. Η δύναμή μας είναι η άμυνά μας. Η Ρεάλ παίρνει πολλές φορές βιαστικά σουτ, αν τους δημιουργήσεις συνθήκες να έχουν κακά σουτ και μπορέσεις να τρέξεις, θα αυξήσεις τις πιθανότητές σου για τη νίκη εκεί μέσα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…