Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Χίκι: “Η καρδιά παίζει μεγαλύτερο ρόλο από το ύψος”

Χίκι: “Η καρδιά παίζει μεγαλύτερο ρόλο από το ύψος”

Ο Άντονι Χίκι… έσπασε τα κοντέρ στην εντός έδρας νίκη του Ρεθύμνου Cretan Kings επί του Κολοσσού H Hotels, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα με τις 16 ασίστ που μοίρασε και πετυχαίνοντας το πρώτο τριπλ νταμπλ στην Betshop Basket League ύστερα από το 2001.

Ως επιστέγασμα της εμφάνισης του ήρθε η ανάδειξη του σε MVP της 23ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League. Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ συγκέντρωσε 32 βαθμούς στο ράνκινγκ (14 πόντοι με 4/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 16 ασίστ, ένα κόψιμο εναντίον, 3 κερδισμένα φάουλ, 3 εναντίον, τρία κλεψίματα, 3 λάθη σε 30’ και 10’’ συμμετοχής) περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας ομάδας στην 23η αγωνιστική.

Ο Χίκι χαρακτήρισε ευλογία το τριπλ νταμπλ και την ανάδειξη του σε Πολυτιμότερο Παίκτη της αγωνιστικής, ενώ για το ρεκόρ στις ασίστ τόνισε την συμβολή των συμπαικτών του. «Εμείς υποχρεούμαστε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά», επισήμανε ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ για την προσπάθεια της κρητικής ομάδας να παραμείνει στην Betshop Basket League.

«Η Betshop Basket League είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και αν καταφέρω να πετύχω εδώ θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε οποιοδήποτε επίπεδο», σχολίασε ο Χίκι για την επιστροφή του στο ελληνικό Πρωτάθλημα μετά την σύντομη παρουσία του την περασμένη σεζόν στο Ρέθυμνο Cretan Kings και την συμμετοχή του με τον Απόλλωνα Πάτρας στην Basket League της αγωνιστικής χρονιάς 2016-17.

«Γνωρίζω ακόμη πως είμαι ένας «μικρός» γκαρντ που προσπαθεί να παίξει «μεγάλο» μπάσκετ», συνέχισε ο 26χρονος ύψους 1μ.80 Αμερικανός γκαρντ και υπογράμμισε: «Διότι η καρδιά παίζει μεγαλύτερο ρόλο από το ύψος, όπως είχε πει σωστά ο παίκτης του NBA Νέιτ Ρόμπινσον».

– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 23ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League με δύο ιστορικά ρεκόρ (περισσότερες ασίστ σε έναν αγώνα στα χρονικά του επαγγελματικού πρωταθλήματος και πρώτο τριπλ νταμπλ μετά το 2001) σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη του Ρεθύμνου Cretan Kings επί του Κολοσσού H Hotels;

«Είναι ευλογία ότι μου δόθηκε η δυνατότητα να πετύχω τριπλ – νταμπλ και κατά συνέπεια να αναδειχθώ πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής. Στο κομμάτι των ασίστ όπου μοίρασα συνολικά 16, με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου, οι οποίοι είχαν κίνηση επιθετικά και μπόρεσα να βρω ανοιχτούς χώρους για να τους βοηθήσω να πετύχουν καλάθια.

Το γεγονός ότι παίζουμε πλέον ως ομάδα είναι εκείνο που έχει αλλάξει την κατάσταση, καταφέρνοντας να πετύχουμε 2 σερί νίκες».

– Η ομάδα σου έκανε δύο νίκες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές και έμεινε «ζωντανή» στην διεκδίκηση της παραμονής στην Betshop Basket League. Θα καταφέρει στο τέλος τον στόχο της;

«Εμείς υποχρεούμαστε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε ζωντανοί και να πάρουμε κάθε νίκη στα επόμενα ματς, ώστε να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία».

– Προσωπικά γιατί επέστρεψες την φετινή σεζόν στο Ρέθυμνο Cretan Kings και στο ελληνικό Πρωτάθλημα;

«Για μένα ήταν εύκολο να επιστρέψω στο Ρέθυμνο Cretan Kings, μιας και είχα αγωνιστεί την περσινή περίοδο σε μερικά παιχνίδια. Ο τρόπος που με προσέγγισαν και η συμπεριφορά τους απέναντι μου ήταν εκείνα που με έκαναν να γυρίσω.

Προφανώς και η Betshop Basket League γνωρίζω πως είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και αν καταφέρω να πετύχω εδώ θα μπορέσω να ανταποκριθώ σε οποιοδήποτε επίπεδο. Επίσης, γνωρίζω πως είμαι ένας «μικρός» γκαρντ που προσπαθεί να παίξει «μεγάλο» μπάσκετ. Διότι η καρδιά παίζει μεγαλύτερο ρόλο από το ύψος, όπως είχε πει σωστά ο παίκτης του NBA Νέιτ Ρόμπινσον».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…