Κεντρική Basket League Χολαργός «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του Χολαργού»

«Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του Χολαργού»

misiakos

Οι αφανείς ήρωες σε μια προσπάθεια είναι εκείνοι που βρίσκονται στην… σκιά ενός προπονητή, αλλά καταθέτουν πολύ δουλειά, προκειμένου να υλοποιηθεί το πλάνο του προπονητή και να εμπεδωθεί η φιλοσοφία του μέσα στο γήπεδο από τους παίκτες.

Ένας από αυτούς είναι ο Δημήτρης Μισιακός, συνεργάτης του Άρη Λυκογιάννη στον Χολαργό, την «νεοφώτιστη» ομάδα που γράφει την δική της ιστορία στην Betshop Basket League.

Κόουτς, περίμενες το καλοκαίρι που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια ότι τόσο γρήγορα θα γίνονταν λόγος για συμμετοχή στα play offs;

«Ο πρώτος στόχος ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια στην αρχή του καλοκαιριού ήταν να μείνουμε στην κατηγορία. Αποτελούσε προτεραιότητα για εμάς, τον φέραμε εις πέρας πολύ γρήγορα και αυτό μας ευχαριστεί. Πλέον, δεν μένουμε σ’ αυτό τον στόχο, θέλουμε να μπούμε στα play offs και να πλασαριστούμε όσο καλύτερα γίνεται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος».

Τι πρέπει να κάνετε στις υπόλοιπες έξι αγωνιστικές για να εκπληρώσετε τους στόχους σας;

«Πρέπει να διατηρήσουμε την συγκέντρωση μας, το κίνητρο και την θέληση σε υψηλό επίπεδο. Να συνεχίσουμε με την ίδια προσπάθεια, γιατί έχουμε έξι αγωνιστικές που είναι παιχνίδια που τα περισσότερα μπορούμε να τα διεκδικήσουμε. Το βασικό κατά την γνώμη μου είναι το κίνητρο και η θέληση. Είναι πολύ σημαντικό κίνητρο να μπεις από την πρώτη χρονιά πλέι οφ. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα μας».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Το βασικό συστατικό της επιτυχίας θεωρώ πως είναι η πειθαρχία που υπάρχει στην προπόνηση και ο τρόπος που προσεγγίζουμε μέσα από την σκληρή δουλειά το πλάνο του προπονητή. Αυτά τα στοιχεία μας οδηγούν να έχουμε μια σκληρή ταυτότητα ως ομάδα. Έχουμε χτίσει έναν χαρακτήρα σκληρής ομάδας που αυτό αποτυπώνεται μέσα από την δυνατή άμυνα που αποτελεί το μεγάλο μας όπλο και στην συνέχεια όσον αφορά την επίθεση, η ομαδικότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο».

Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις μια στιγμή ως τώρα ποια θα επέλεγες;

«Σίγουρα την πρώτη νίκη στην έδρα μας με τον Κολοσσό και στην συνέχεια την πρώτη εκτός έδρας κόντρα στην Κύμη, που μας έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση και έδειξε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Ο Χολαργός υποδέχεται την Κύμη και αναζητά την δέκατη νίκη στο πρωτάθλημα…

«Παίζουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που δεν έχει σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο. Έχει σημαντικές προσθήκες, βελτίωσε την εικόνα της και τώρα είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Παίζουν με μεγάλη ενέργεια και προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Από την μεριά μας πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, να επιδιώξουμε να ελέγξουμε εμείς τον ρυθμό, γιατί χάνουν και κερδίζουν στον πόντο, γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε πολύ δύσκολο έργο και πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του βοηθού προπονητή και τι είναι αυτό που την χαρακτηρίζει;

«Τα στοιχεία είναι δυο. Το πρώτο είναι το προσωπικό. Να είσαι δηλαδή συνεπής και εργατικός στην δουλειά σου. Να μπορείς να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου και αυτό να έχει θετική επίδραση στην ομάδα. Το δεύτερο είναι να είσαι πιστός στην φιλοσοφία του προπονητή και να την υιοθετείς, ώστε να βγει στο τέλος ένα καλό αποτέλεσμα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Χολαργός

Δειτε επισης

Στη Ρεάλ Μπέτις ο Αγκμπελέσε

Όπως ανακοίνωσε η Ρεάλ Μπέτις ο Ντάνι Αγκμπελέσε, είναι το νέο της μεταγραφικό απόκτημα. Ο…