Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Βουγιούκας: “Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα το θάνατο του Θανάση”

Βουγιούκας: “Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα το θάνατο του Θανάση”

vougioukas

Σε συνέντευξη του ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε για το παιχνίδι με την Μπασκόνια και την καθίζηση του δευτέρου ημιχρόνου. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο Θανάση Γιαννακόπουλο, με τον Βουγιούκα να εξιστορεί τη δική του ξεχωριστή και άγνωστη ιστορία με τον εμβληματικό πρόεδρο του “τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Από το τέλειο παιχνίδι του πρώτου ημιχρόνου, στην… καθίζηση στο δεύτερο… 

“Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε εντελώς εκτός παιχνιδιού και εκτός αυτών που είχαμε σχεδιάσει. Στο πρώτο ημίχρονο γυρνούσαμε εξαιρετικά την μπάλα και παίζαμε με τρομερή ενέργεια, βάζαμε εύκολα καλάθια, ενώ στην άμυνα είχαμε 20 deflections. Στην επανάληψη όμως χάσαμε την ενέργεια μας και προς τιμήν της η Μπασκόνια δεν άφησε το παιχνίδι και απείλησε…”.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο Παναθηναϊκός χρειάζεται το 3/3 στις εναπομείνασες αγωνιστικές για να προλάβει το τρένο των πλέι οφ. Θα γίνει η αρχή με την Αρμάνι στο Μιλάνο; 

«”Δεν έχουμε επιλογή από τη στιγμή που χάσαμε τη διαφορά από την Μπασκόνια. Η αποψινή ήταν μεγάλη απώλεια και έτσι όπως πήγε το παιχνίδι ευτυχώς που πήραμε τη νίκη. Προφανώς στο επόμενο ματς στο Μιλάνο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε”.

Υπάρχει η απαραίτητη ψυχολογία για να το πετύχετε;

“Ασφαλώς και την έχουμε. Έχουμε κερδίσει πέντε σερί ματς. Η Αρμάνι είναι μία ταλαντούχα ομάδα με ηγέτη τον πρώην γκαρντ μας, Μάικ Τζέιμς. Θα έχουμε μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, καθώς παίζουμε σε δύο μέρες, αλλά πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να μπούμε στην οκτάδα”.

Ο Παναθηναϊκός έχει μία σταθερή αγωνιστική πρόοδο στα τελευταία ματς. Τελικά το μυστικό της επιτυχίας είναι ο Ρικ Πιτίνο;

“Σίγουρα. Για κάποιο λόγο με τον κόουτς Πασκουάλ, χωρίς να φταίει αυτός, είχαμε χάσει τη μεγάλη θέληση. Ο Πιτίνο μας έχει βάλει ξανά μέσα στο παιχνίδι, προσπαθούμε, δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση. Σίγουρα υπάρχει καλύτερη χημεία, αλλά αυτό είναι φυσικό επακόλουθο όταν έρχονται νίκες”.

Με το θάνατο και του Θανάση Γιαννακόπουλου έκλεισε ένα τεράστιο κεφάλαιο, το σπουδαιότερο, της ιστορίας του Παναθηναϊκού;

“Ο κύριος Θανάσης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είχαμε επαφή όταν ήρθα το 2010. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα το θάνατο του. Δεν μπορώ να φανταστώ τα ματς χωρίς την παρουσία και το πάθος που έδειχνε για την ομάδα, παρά την ηλικία του. Είναι κάτι πολύ στενάχωρο… “.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε δηλώσει απευθυνόμενος στους φιλάθλους ότι «είμαι ένας από εσάς». Θεωρείς ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους φιλάθλους και τη διοίκηση;

“Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν πολύ προσιτός και απλός. Όλοι μπορούσαν να τον προσεγγίσουν και προφανώς μεγαλούργησε με το χρόνο του στην ομάδα”.

Υπάρχει κάτι ξεχωριστό που θυμάσαι από εκείνον; 

“Μου είπε μία ιστορία προχθές ο πατέρας μου που δεν το γνωρίζει ο κόσμος. Το 2009 όταν έπαιζα στον Πανελλήνιο, είχαμε αντιμετωπίσει σε ένα ματς τον Παναθηναϊκό. Αγωνίστηκα πολύ καλά στο ματς απέναντι στην τωρινή μου ομάδα και ο κύριος Θανάσης είχε γυρίσει στον πατερά μου, δηλώνοντας του ότι αυτός ο παίκτης θα παίζει στην ομάδα μας του χρόνου. Θα τον πάρουμε στον Παναθηναϊκό… Από τότε είχα εξαιρετική και ξεχωριστή σχέση μαζί του… “.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…