Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Τσούπκοβιτς: “Ένιωθα… ζεστός κόντρα στον Άρη, εφικτή η παραμονή”

Τσούπκοβιτς: “Ένιωθα… ζεστός κόντρα στον Άρη, εφικτή η παραμονή”

w10 105137basket

Ισχυρό… μέταλλο πολεμιστή, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει τη μάχη, ακόμη και όταν αυτή προδιαγράφεται χαμένη, φανέρωσε το απόγευμα του Σαββάτου (9/3), στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη, ο Κολοσσός Ρόδου και δεν προδόθηκε από την πίστη του!

Έφυγε νικητής από το γήπεδο, στο πλαίσιο της 18ης «στροφής» της Basket League, απέναντι στον Αρη, με 81-75, σε ένα ματς που βρέθηκε να ηττάται, στο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, με 17 πόντους! Κερδίζοντας, έβαλε το πρώτο, εφετινό, εκτός έδρας… παράσημο στην τσέπη του και δικαιούται, πλέον, να «ανασάνει» λίγο καλύτερα στην «ανηφόρα» που βαδίζει για να παραμείνει, με τη λήξη της κανονικής διάρκειας της σεζόν, στην Α1.

Θεμέλιο λίθο στην τεράστια επιτυχία του, είχε τον πεισμωμένο να καταθέσει τα αγωνιστικά διαπιστευτήριά του στο παρκέ, Σλάβεν Τσούπκοβιτς.

Μέλος, την περίοδο 2015-2016, της οικογένειας του Αρη, ο Σέρβος φόργουορντ (με θητεία ακόμη, στην Ελλάδα, σε Τρίκαλα, Κύμη, Πανιώνιο), ο οποίος προσδοκούσε και έκανε τα πάντα (22 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), για να «αποδράσουν» οι νησιώτες από το «Nick Galis Hall» με το ροζ φύλλο.

Για όσα έπραξε κόντρα στους «κίτρινους», το ακλόνητο πιστεύω του για το ότι ο Κολοσσός θα «σώσει» την παρτίδα και θα ανανεώσει το «εισιτήριο» του στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και τον Αρη, εκφράστηκε ο ίδιος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ), με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στη συμπρωτεύουσα.

«Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη με απουσίες. Χωρίς, ιδιαίτερα, τον Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος είχε πυρετό, ήταν εκτός προετοιμασίας όλη την εβδομάδα και αναγκαστικά δεν μπορούσε να είναι μαζί μας! Παρόλα αυτά, δεν εγκαταλείψαμε λεπτό το παιχνίδι! Μείναμε ενωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και πετύχαμε το στόχο μας! Θέλαμε πολύ τη νίκη, τη χρειαζόμασταν για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι την αξίζαμε!», ανέφερε, αρχικά, ο Τσούπκοβιτς.

Πρόσθεσε τονίζοντας: «Σε ένα από τα τάιμ άουτ ζήτησα από τον προπονητή μου να πηγαίνει η μπάλα σε μένα. Ένιωθα «ζεστός», ήθελα το δικό μου χέρι να βάλει την μπάλα στο καλάθι, ήθελα να έχω την τελική επιλογή πάνω μου! Η νίκη, όμως, ήταν αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς! Κατακτήθηκε επειδή συνέβαλαν όλοι οι συμπαίκτες μου στην προσπάθεια , όλοι αξίζουμε εύσημα για την επιτυχία! Ήταν εκπληκτικό, ό,τι έγινε, από όλους μας!».

«Θα κερδίσουμε το Λαύριο»

Μετά το «διπλό» απέναντι στον Αρη, κομβικής σημασίας, για τη «σωτήρια» της ομάδας, θεωρεί ο Σέρβος φόργουορντ την επόμενη δοκιμασία που έχει να δώσει ο Κολοσσός, στη Ρόδο, με το Λαύριο (16/3).

«Ο στόχος της παραμονής είναι εφικτός, εξαρτάται, ωστόσο, από το πως θα είμαστε στα οκτώ παιχνίδια που απομένουν για τη λήξη της regular season, αρχής γενομένης από αυτό που ακολουθεί με το Λαύριο! Αντίπαλος που είναι κοντά μας στη βαθμολογία», εξήγησε, σχετικά.

Συμπλήρωσε τη σκέψη του, λέγοντας: «Είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε και την επόμενη αγωνιστική, θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Εφόσον προκύψει η νίκη, η εμπειρία μου λέει ότι θα πλησιάσουμε αρκετά τον τελικό μας στόχο, την αποφυγή του υποβιβασμού».

«Χρειάζεται χρόνο ο Αρης για να ανακάμψει»

Η κουβέντα με τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς δε θα μπορούσε να μη συμπεριλάβει τον Αρη. Παραδέχτηκε, χωρίς δισταγμό, πως:
«Έχω ιδιαίτερα συναισθήματα για αυτό το γήπεδο (Αλεξάνδρειο) και την ομάδα που το χρησιμοποιεί για τη μεγάλη κατηγορία. Πέρασα πολύ όμορφα εδώ με τον Αρη, τη σεζόν 2015-2016. Είχαμε πολλές νίκες, παίζοντας για τους καλύτερους, για μένα, φιλάθλους στην Ελλάδα.

Η συνεργασία μου με τον Αρη, εντούτοις, ανήκει στο παρελθόν. Κατά κάποιον τρόπο, ήθελα να παίξω πολύ καλά και να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το περασμένο καλοκαίρι είχα προτάσεις από ομάδες, από άλλες χώρες, αλλά τις απέρριψα όλες. Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα, να δείξω ότι ανήκω εδώ! Θα ήθελα να μπορούσα να γυρίσω και στον Αρη, αλλά με τον περιορισμό που είχε στις μεταγραφές (σ.σ. λόγω των ban από τη FIBA), εκ των πραγμάτων, δε γινόταν! Βρίσκομαι εδώ, τελικά, για μια ακόμη φορά, ως αντίπαλος. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα στο παιχνίδι, για να κερδίσει η ομάδα μου!».

Κατέθεσε, ακόμη, γνώση για τα πεπραγμένα στους Θεσσαλονικείς, επισημαίνοντας: «Όλοι ξέρουμε τι έγινε στον Αρη τα τελευταία δυο χρόνια. Οι άνθρωποι που είναι τώρα στη διοίκηση, μαθαίνω πως κάνουν καλή δουλειά και βοηθούν την ομάδα να ανακάμψει. Χρειάζονται, πιστεύω, χρόνο για να πετύχουν ολοκληρωτικά στο έργο τους».

Το πρόσωπό του, δε, λίγο πριν τον αφήσουμε για να επιβιβαστεί στο λεωφορείο της αποστολής, «φωτίστηκε», εξαιτίας της αναφοράς στη μοναχοκόρη του, Ντούνια, η οποία θητεύοντας, ως νήπιο, σε ελληνικά εκπαιδευτήρια «Μιλάει καλά ελληνικά, γνωρίζοντας, παράλληλα και αγγλικά. Αρχίσαμε το σχολείο από τη Χαλκίδα, μετά ήταν η Νέα Σμύρνη (σ.σ. όταν ανήκε ο ίδιος σε Κύμη και Πανιώνιο, αντίστοιχα) και τώρα κάνουμε το ίδιο στη Ρόδο», ήταν τα λόγια του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Σεγκούρα: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου»

Ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του είναι ο Κούρο Σεφκούρα. Ο Κούρο Σεγκούρα στις…