Το τέλειο παιχνίδι

keith langford panathinaikos armani

Είναι περισσότερο η εικόνα και λιγότερο οι αριθμοί που πείθουν ότι ο Παναθηναϊκός θα περάσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Κι είναι αλήθεια πως με τις εμφανίσεις του στη μετά Πασκουάλ εποχή θα ήταν άδικο να μείνει εκτός. Στον τελικό των τελικών διέλυσε την Αρμάνι Μιλάνο, έχοντας ηγέτη τον τεράστιο Νικ Καλάθη κι αδύναμο κρίκο στην απέναντι πλευρά τον Μάικ Τζέιμς!

Οι «πράσινοι» έκαναν το τέλειο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Με… σέντερ τσέπης τον Καλάθη, ο οποίος κατέβασε χαμηλά τον Τζέιμς και τον έβαλε μέσα στο καλάθι, με έναν εξαιρετικά ώριμο Λάνγκφορντ, με πολύ χρήσιμο τον Κιλπάτρικ, με τον Γκιστ να κερδίζει τη μάχη της ρακέτας, τον Παπαπέτρου να δίνει επιθετικές λύσεις και τον Τόμας να βγάζει στο δεύτερο μισό τα σπασμένα του πρώτου, η παρέα του Πιτίνο πέρασε σαν σίφουνας από το Μιλάνο.

Οι 83 πόντοι μπορεί να μοιάζουν πολλοί, όμως η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εκεί. Οι παίκτες του πήγαν στα ριμπάουντ, κυνήγησαν τους αντιπάλους, με τον Αντετοκούνμπο να μπαίνει στο δεύτερο μισό και να «καταπίνει» τον Τζέιμς, αλλά άπαντες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι είδε… παράξενο όνειρο, βάζοντας τον Τζέιμς να μαρκάρει τον Καλάθη. Όχι μόνο οδήγησε τον Έλληνα παίκτη σε άνετους πόντους, που ανέβασαν την ψυχολογία του και τον έκαναν να διαλύσει το σύστημα αξιολόγησης, αλλά έβαλαν σε μπελάδες τον Αμερικανό, ο οποίος μετρούσε τέσσερα φάουλ στο 29.44’’.

Η αποθέωση της ανωριμότητας ήταν η πάσα πίσω από την πλάτη, αλλά αυτός είναι ο Τζέιμς. «Ευχή και κατάρα» κι οι πρώην συμπαίκτες του έπαιξαν με το μυαλό του και τον έκαναν να περάσει μια εφιαλτική βραδιά, που δεν σώζεται από τους 16 πόντους (οι 12 στο πρώτο ημίχρονο).

Ό,τι κι αν γράψουμε για την εμφάνιση των «πράσινων» δεν θα είναι τόσο κολακευτικό όσο η εικόνα. Κι είναι ο δεύτερος «τελικός» (μετά από αυτόν στη Μόσχα), που παίρνουν άριστα. Λογικά με 16 νίκες περνούν στους «8» και ίσως αντέχουν ενδεχόμενο στραβοπάτημα κόντρα στη Ρεάλ. Όμως, για να είναι 100% σίγουροι θέλουν (και μπορούν) το 2/2.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι εκτός 8άδας, αλλά η Αρμάνι είναι αυτή που έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα κι ενδεχομένως να μην κάνει νίκη ως το τέλος. Είδαμε, όμως, τη Ρεάλ να πηγαίνει με… μισή ομάδα να παίξει με την Μπασκόνια (το αυτό ελπίζουμε να κάνει και στο «Νίκος Γκάλης»), οπότε κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον ο Παναθηναϊκός κρατά την τύχη στα χέρια του και πείθει ότι αξίζει να είναι στα πλέι οφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…