Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Θανάσης Γιαννακόπουλος: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα – Έγινε πράξη η επιθυμία του

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα – Έγινε πράξη η επιθυμία του

thanasis giannakopoulos 1

Θρηνεί η οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός αθλητισμός. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο εμβληματικός παράγοντας του Παναθηναϊκού, ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη Τρίτη (18/3) σε ηλικία 88 ετών μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και αρκετές ημέρες νοσηλείας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο οδηγείται σήμερα στην τελευταία του κατοικία.

Από τις 8.30 το πρωί η σορός του «τυφώνα» του Παναθηναϊκού έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, ώστε όλοι οι φίλαθλοι κάθε χρώματος να τον αποχαιρετίσουν. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν, άλλωστε, ένας παράγοντας ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στο χτίσιμο της αυτοκρατορίας του του Παναθηναϊκού με αποκορύφωμα την κατάκτηση έξι ευρωπαϊκών τίτλων.

Όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν για τον ίδιο, καθώς επρόκειτο για έναν παράγοντα άλλης εποχής, που κατάφερε να ενώσει ακόμα και αντιπάλους, που κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό, αλλά στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

Η αγάπη του για την ομάδα του δεν είχε όρια και η δήλωσή του πριν από λίγα χρόνια «όταν πεθάνω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού» είχε προκαλέσει τεράστια συγκίνηση.

Να σημειωθεί πως η κόρη του Θανάση, Κατερίνα, βρίσκεται από νωρίς στη Μητρόπολη. Φυσικά, το φέρετρο είναι τυλιγμένο στα «πράσινα», όπως ήταν και η επιθυμία του ιστορικού παράγοντα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…